Diabolik Lovers: Tuskaa tuutin täydeltä

Blogitoverini Schaduw on meistä kahdesta se otome-sarjoihin hairahtaneempi, mutta Diabolik Lovers aiheutti sellaista keskustelua, että minunkin oli pakko kokea tämän sarjan ihmeet. Ihmettelyä sarja on tosiaan aiheuttanut, hyvin monessa mielessä. Valtaosin mietteet eivät olleet sävyltään positiivisia, toivottavasti tämän arvostelun luettua kaikki ymmärtävät miksi.

Yui on nuori ja viaton neitonen, jonka isä passittaa tämän asumaan kartanoon opintojensa vuoksi. Kartanossa kuitenkin asustaa entuudestaan joukko poikia. Pian Yuille selviää heidän olevan vampyyreja, jotka himoitsevat Yuin verta – ja kovaa himoavatkin. He roikkuvat toinen toisensa perään Yuin kaulalla imien tästä verta. Lisätään yhtälöön vielä se, että pojat ovat luonteeltaan sadistisia, niin jokainen voinee päätellä, että Yuilla on edessä oikein mukavia hetkiä.

ardiab1

Twilight goes sadist.

Voin näin heti kättelyyn todeta, että Diabolik Lovers on yksi tuskaisimmista anime-kokemuksistani ikinä. Sarja on yksinkertaisesti vain niin kuvottava jokaiselta osa-alueeltaan. Sadististen vampyyrien imeskellessä – tai no, sanotaan nyt melkeinpä raiskaamassa – Yuita ei voi kuin miettiä, miksi tätä katsoo. Hahmot eivät ole myöskään millään tasolla pidettäviä. Yui on arvatenkin siedettävin hahmo, mutta ei hänkään ole hahmona onnistunut. Hän on tylsä ja väritön tapaus, joka ei saa missään vaiheessa mitään aikaiseksi. Hän alistuu imeskelyyn aina, ja vaikka häntä kohdellaankin huonosti, hän vain jatkaa poikien kanssa hengausta. Pojista nyt en sano sen enempää kuin että he ovat kaikki kamalia. Ei heistä voi pitää – paitsi ehkä jotkut heidän designeistaan. Ylipäänsäkin hahmojen designit ovat jokseenkin mielenkiintoisia, mutta ne ovat samalla hieman outojakin. Pitääkö joku oikeasti toista housujen lahjetta polven korkeudella?

Ällöttävintä on, että sarja yrittää kehittää paritushetkiä Yuin ja jokaisen vampyyrin kanssa – ja nämä eivät ole mitenkään sydäntälämmittäviä hetkiä. Esimerkiksi eräs yrittää hukuttaa Yuin – ja kyllä, Yui on juuri niin avuton ettei uidakaan osaa –  mutta nostaessaan tämän pois vedestä ja antaessaan tämän harteille takkinsa kuivaksi, Yui näyttää miettivän, että onpas siinä herrasmies. Näin ei ajattele kukaan järkevä ihminen, eikä näin naisia isketä. Eikä näin saada katsojaa pitämään hahmoista saati sarjasta.

Antakaa tyttörukan käydä edes kylvyssä rauhassa!

Antakaa tyttörukan käydä edes kylvyssä rauhassa!

Diabolik Loversin perusidea on, että komeat pojat ahdistelevat naista, mikä on kuvottavaa. Sarja yrittää usuttaa häröilyjen väliin jonkinlaista ”hienompaa” juontakin, mutta kun se kerran ei ole sarjan pääpointti, niin ei siitä jaksa välittääkään, ja se tuntuu ängetyltä. Alussa annetaan juonelle asetelma: Yui löytää isänsä päiväkirjan kartanosta ja saa omituisia kohtauksia. Sen jälkeen yli puolet sarjasta häröillään unohtaen uljaasti juoni, ja lopussa työnnetään pikapikaa jonkinlaista wannabe hienoa juonentynkää kehiin. Ei näin.

Imeskelyä sarjassa näkyy - paljon...

Imeskelyä sarjassa näkyy – paljon…

Sarjaan ei ole nähty myöskään kovin paljon vaivaa graafiselta ilmeeltään, eikä budjetti ole ollut kova. Hahmot ovat kankeita, yksi-ilmeisiä, eikä animaatiokaan mitään hääppöistä ole. Jaksot ovat noin neljäntoista minuutin pituisia, mikä sekin itsessään osoittaa, ettei kehittäjätiimi ole raaskinut uhrata enempää rahaa sarjan eteen. Tosin tämä on lähes ainut asia, mistä en valita Diabolik Loversissa – lyhykäisten jaksojen ansiosta sen kesti jopa katsoa. Ansaitsee sarja yhden toisenkin kehun: sen soundtrackissa oli jopa tilanteisiin sopivia kappaleita. Tyyliltään synkähkö soundtrack toimii siis paikoitellen.

Kaiken kaikkiaan Diabolik Lovers on yksi huonoimpia katsomiani sarjoja, ja kuvottavimman sarjan tittelin se vie mennen tullen. Se on olevinaan haaremisarja, mutta tässä haaremissa ei tee kyllä mieli suoda kenellekään päähenkilön rakkautta. Sarja on keskinkertaisesti tuotettu, typerä, inhottava, ja en voi kuin ihmetellä, mitä sen kehittäjän päässäkin on kulkenut. On selvää, etten ole palaamassa tämän sarjan pariin enää koskaan, enkä voi suositella sitä kenellekään.

Arvosana: 1 / 5

Mainokset

4 kommenttia

 1. siinäpä viehättävän kuuloinen sarja…arvostelusi luettuani pidän tarkasti huolen ettei tämä koskaan eksy katsottavakseni

 2. Uniikkia osaa · · Vastaus

  Siis häh?! Tää sarja oli vaiks kuinka hyvä, miten et voinu tykätä siitä? Katopas herra uudestaan ja koita lukea rivien välistä, valaistut.
  *sarcasm*

 3. Diabolik lovers rakastaja · · Vastaus

  Itse pidän sarjasta paljon, niin ei tarvitse ”pilata” toisten mieltä!

 4. Diabolik lovers fani❤️ · · Vastaus

  Diabolik lovers on hyvä sarja katson sitä aina kun minulla on tylsää se on niin hyvä mun lempi hahmo on kanatokun ja ayato ne ovat parhaat tyypit ❤️❤️❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: