Frostbite 2016 tulee – oletko valmis? (Et tietenkään)

Joululoma on päättynyt ja kuulemieni villien huhujen mukaan uusi animekausikin on taas alkanut, vaikka en olekaan itse sitä vielä päässyt katsastamaan. ;___; Mutta! Katsoin viime kuussa joulukalenterianimenani Haikyuu!:n ensimmäisen tuotantokauden ja pidin siitä ja voisin ehkä kirjoittaa siitä jotain blogin puolellekin, kunhan vain kerkeän. Tämä kuitenkaan ei ole se päivä, sillä tänään olen huomannut Desucon Frostbiten jo kolkuttelevan oven takana. Toivottavasti cosplayharrastajat ovat heränneet tämän tajuamiseen jo ennen minua, mutta epäilemättä suurimmalla osalla hommat vielä vähän vaiheessa (katson sinua, Fainttos).

shugochara

”Katsokaa, sain Frostbite-tavarani mahtumaan näin pieneen laukkuun!” -Ei kukaan koskaan (P.S. Shugo Charan Kukai Souma on yksi Frostbiten ääninäyttelijäkunniavieras Atsushi Aben rooleista.)

Frostbiten tämän vuoden ohjelma ei näytä juuri poikkeavan Desuconien yleisestä tasosta, sillä ainakin minusta mielenkiintoisen kuuloista ohjelmaa on ahdettu kyllä koko ohjelmakartta täyteen. Tämä aiheuttaa tietysti ajoittaista valinnan vaikeutta. Vaihtoehtojen paljous lienee kuitenkin silti parempi kuin se, että pitäisi miettiä, miten tappaa conissa aikaa, kun kiinnostavaa ohjelmaa ei ole. Tämänvuotisen ohjelmakartan tarkastelu herättääkin nyt taas (pienoisesta flunssastani huolimatta) aikamoisen conhypen ja toivottavasti monilla muilla on sama reaktio! Yleensä olemme Fainttosin kanssa nostattaneet yhdessä coninnostustamme täällä blogin puolella ennen conia, mutta tällä blogaan ihan yksin.

Perjantain ohjelmatarjonta vaikuttaa siltä, että istun Lahteen saapumisesta iltaan saakka Puusepässä. Siellä on nimittäin luvassa klo 18:00 Haaremi-animet naiskatsojan näkökulmasta, klo 19:30 Shoujon 70-luku ja klo 21:00 Lyhyt katsaus BL-mangan nykyhetkeen. BL-luennon kanssa päällekkäin olisi myös mielenkiintoisen kuuloinen Ahdistavat mangat – kun et voi jatkaa lukemista, mutta todennäköisesti päädyn kuitenkin BL-luennolle, koska se kuulostaa tällä kertaa ainakin kuvauksen perusteella siltä, että sillä olisi potentiaalia olla muutakin kuin yaoikäsille hihittelyä ja muita kliseitä (ja koska en ole ihan varma, onko luento ahdistavasta mangasta liian ahdistava minulle :’D). Avajaiset ovat yleensä perinteisesti jääneet näkemättä, koska lähdettiin sitä matkaan mihin aikaan tahansa, niin varmaa kuin desusää on se, että saavumme Sibeliustalolle noin 15 minuuttia avajaisten alkamisen jälkeen. Yritystä löytyy kuitenkin taas jälleen tänä talvena!

samumenco

Takahiro Oomori, toinen Frostbiten kunniavieraista, on ollut mukana tekemässä mm. Samurai Flamencoa. Muita tuttuja sarjoja ovat ainakin Durarara!!, Natsume Yuujinchou sekä Kuragehime.

Lauantaina kiinnostavat molempien kunniavieraiden, ääninäyttelijä Atsushi Aben sekä animen monitoimimiehen (mutta ehkä ohjaajana parhaiten tunnetun) Takahiro Oomorin,  ohjelmat, joten taitaa tälläkin kertaa jäädä keskustelupiirien kokeilu välistä, koska perjantain shoujoluennon aihetta jatkava keskustelupiiri osuu päällekkäin molempien kunniavierasohjelmien kanssa. ;___; Mutta joskus vielä! Kunniavierasohjelmien jälkeen joku ToriSohva on ilmeisesti luennoimassa 3D:stä klo 13:00, mutta valitettavasti samaan aikaan toisaalla on luvassa myös Reittiä etsimässä – Otome-pelien salat ja otomejuttujen ystävänä minut varmaan tulee löytämään sieltä, joskaan en ole ohjelmakuvauksen perusteella ihan varma, mikä ohjelman keskeinen idea on. Mutta hei ei se mitään, kun minulle voi kaupata ihan mitä vain laittamalla siihen sanan ”otome”. Otomejuttujen jälkeen Kuusessa jatkuu klo 14:30 Amen – Kirkko animessa ja mangassa, mikä kuulostaa omaan korvaani ainakin tosi mielenkiintoiselta, koska kirkko kuitenkin on yllättävän yleinen elementti monessa animessa ja mangassa.

Neljän aikaan lauantaina pitää tehdä vaikea valinta ECG-karsinnan sekä luentojen Homoa hain, laskelmointia sain – Fujoshikalastelun kiemurainen maailma ja Hiljaisen kylän lapset: Non Non Biyori välillä. Teen valintani varmaan lopulta vasta sitten fiiliksen perusteella. Erityisesti kuitenkin ehkä Non Non Biyorin pohdinta kiinnostaa. En ole vieläkään saanut toista kautta katsottua loppuun, mutta siinä on kyllä mukavan pehmoinen sarja. Melkein kyllä harmittaa, että Kuusen ja Pääsalin puolella on koko lauantain niin paljon kiinnostavaa ohjelmaa, etten ehdi varmaan katsomaan yhtäkään Puusepän puolella pidettävistä yksittäisiä animen tekijöitä (Kunihiko Ikuhara, Makoto Shinkai ja Takuya Igarashi) käsittelevistä luennoista. En ole muistaakseni ollut vielä yhdelläkään sellaisella, mutta joskus olisi kiva ehtiä sellaisiakin katsomaan. Näiden ohjelmien jälkeen tosin lieneekin sitten vihdoin ruokailun aika enkä ole kovin luottavainen siinä, että jaksaisin sen jälkeen vielä palata Sibeliustalolle (muutenhan tietysti kävisimme Fainttosin kanssa voittamassa animevisan).

non_non_biyori_02

Non Non Biyorin parasta antia ovat ehdottomasti upeat maaseutumaisemat.

Sunnuntailta ohjelmatarjontaa itselleni löytyy ehkä vähän vähemmän, koska iso osa ohjelmasta käsittelee sarjoja, joita en ole katsonut. Heti ensimmäisenä aamulla klo 10:00 vuorossa oleva EduManga kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, koska mangaa tosiaan tehdä niin monenlaisista aihepiireistä, että sen kautta varmasti voisi oppiakin jotain – ja tahtoisin uskoa, että olen joskus mangasta ja animesta jo oppinutkin jotain. Muut sunnuntain ei-sarjasidonnaiset ovat klo 13:00 Suomi-ilmiö ja klo 14:30 Fanserviceä ja paljasta pintaa, katso kuvat! sekä Kun äiti Pokémon-kortin osti – suomalainen animefanius 2000-luvulla, joista ehkä kuitenkin enemmän kiinnostaa varmaan sitten suomalainen animefanius. Etenkin, kun vielä muistan sen ajan, kun äiti osti niitä Pokémon-kortteja. :D

Mutta enää vaivaiset kolme päivää ennen kuin desuperjantai koittaa. Voimia kaikille luentoslideja ja cosplaypukuja viimeisteleville ja pidetään sormet ristissä, ettei Lahteen päin tarvitse ajella kauheassa lumimyrskyssä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: