Desucon Frostbite 2016 – Tapahtuma, joka herätti mielenkiintoni

Tällä viikolla se jo on: Desucon Frostbite. Onko kaikki valmista? Ei. Ei todellakaan. Kuten näkee tämän postauksen myöhäisestä julkaisusta, kiirettä on ollut monella rintamalla. Yliopisto puskee niskaan raportteineen, harjoitustöineen ja kandeineen, ja lisäksi sosiaalinen elämäni on ollut hyvin aktiivista lähikuukaudet. Suoranaiset vapaapäiväni kolmen kuukauden ajalta voi laskea kahden käden sormin. Animenkin katselu on jäänyt vähälle.

Mutta se minun ongelmistani; Frostbitehan kaikkia kiinnostaa!  Itse odotan tapahtumaa pääosin kauhulla. Syynä tälle on, että osallistun ystävieni kanssa European Cosplay Gathering –karsintoihin. Lähiviikot ovat kuluneet pukua tehdessä, esitystä harjoitellessa ja stressatessa. Kisa viekin minulta suuren osan tapahtumaa, mutta tulen myöhemmin kertomaan tarkemmin kokemuksistani ja siitä, miten kilpailun järjestelyt onnistuivat. Nyt keskityn vain puvun valmistumiseen. Sehän ei siis ole vieläkään valmis. Ja coni on kahden päivän päästä.

photo.jpg

Lähiviikkojeni painajaisten lähde

Jos unohdan kauhun tunteeni, odotan conia yllättävän innolla. Lähiconit olen miettinyt, miksi intoni tapahtumia kohtaan on laskenut, mutta ilokseni Frostbite innostaa minua pitkästä aikaa. Ohjelma ei ensisilmäyksellä itseäni kutsutellut, mutta moneen paikkaan löytyy katsottavaa ohjelmaa. Tapahtuma alkaa avajaisilla, joihin mielelläni aina haluaisin osallistua. Myöhäinen tapahtumapaikalle saapuminen kuitenkin usein estää tämän. Tänäkin vuonna on riski myöhästymiselle, mutta pyrimme ehtimään avajaisiin.

Ahdistava mangat – kun et voi jatkaa lukemista on seuraava minua kiinnostava ohjelmanumero. Sinne ehdottomasti haluan… Haluaisin… Cosplay-velvollisuuksieni vuoksi meillä on lavaharjoitukset juuri klo 21, minkä vuoksi en pääse seuraamaan luentoa. Mainittakoon kuitenkin, että luento vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Tämä oli myös ainut perjantaina minua kiinnostanut ohjelma.

photo2.png

Kauhun ystävänä ahdistava manga kiinnostaisi kovasti

Lauantai onkin minulla kiireinen päivä. Cosplay-touhuja on koko päivän ajan, jolloin en ohjelmiin menoa suunnittele etukäteen. Kiinnostavia ohjelmia kuitenkin löytyy, mutta harmikseni joudun ne jättämään väliin. Varsinkin tapahtuman toista kunniavierasta Takahiro Oomoria olisin halunnut mennä kuuntelemaan. Lisäksi minulta jää väliin ystäväni ToriSohvan mielenkiintoiselta kuulostava setti 3D animessa – kuka sitä tekee ja miksi. Loppuillan ohjelmista löytyy sellaisia, joita voisin käydä katsastamassa – kuten Amen – kirkko animessa ja mangassa – mutta kuitenkaan mitään täysin mielenkiintoani herättävää ei tullut vastaan. Animevisa nyt olisi tietenkin hauskaa seurattavaa minunlaiselleni visailufriikille. Lauantai-iltana ovat myös iltabileet, jotka ajattelin käydä katsastamassa. Pidän nimittäin ideasta, että on erilaisia biletiloja: rauhallisempia ja perinteisiä biletyspaikkoja. Bileissä on uudenlainen järjestely ja paikka, joten katsotaan, miten ne toimivat.

photo3

Ehkä bileissä nähdään tänä vuona rauhallisempaa menoa.

Sunnuntaina ovat cossit jo narikassa, ja olen vapaa käymään missä vain haluamassani ohjelmassa. Jos aamulla saamme itsemme ylös riittävän aikaisin (mitä epäilen), voisin katsastaa EduMangan aamulla. Aihe vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämän jälkeinen Unreality-kuoron konsertti on ohjelmanumero, johon haluan. Kävin Traconissa kerran heidän konsertissaan, ja pidin kuulemastani erittäin paljon. Loppukevennyksen conille voisi tarjota Kun äiti Pokémon-kortin osti – suomalainen animefanius 2000-luvulla. Päättäjäisetkin mielelläni katsoisin, ellei matkaseurueeni ulise lähtöä jo tässä vaiheessa liikaa.

En tiedä, mikä saa aikaan innostukseni Frostbitea kohtaan. Ehkä se on piristysruiske kaiken elämäni kaaoksen keskellä. Toisaalta se voi olla myös loppu kaikelle cosplay-stressille, mitä odotan. Ehkä saan vastauksen kysymykseeni sitten tapahtumassa. Toivotaan, että tapahtuma tulee olemaan menestyksekäs.

Yksi kommentti

  1. […] Frostbite järjestettiin viidennen kerran 15.-17.1.2016 jälleen Lahden Sibeliustalolla. Kuten edellisessä postauksessani kerroin, odotin tapahtumaa yllättävänkin innoissani. Nyt tapahtuma on takana, ja se oli […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: