Syksyn alkumietteitä – Golden Time, Tokyo Ravens ja Unbreakable Machine-Doll

Golden Time (5/26)

Tada Banri alkaa opiskella lakia Tokiossa. Hän eksyy kuitenkin matkalla avajaisseremoniaan ja tapaa toisen eksyneen pojan, Yanagisawa Mitsuon, ja heillä synkkaa heti. Kaksikon löytäessä kouluun odottaa koulun edustalla sanoinkuvaamattoman kaunis neitokainen kädessään kukkakimppu – joka löytyy pian Yanagisawan naamasta. Kyseessä on Kaga Kouko, Yanagisawaa koko elämänsä seurannut ja ihannoinut naikkonen. Tunne ei ole molemminpuolista, ja Yanagisawa tekee kaikkensa välttääkseen Kagaa.  Tada ajautuu keskelle tätä kiperää suhdekuviota heti ensimmäisenä koulupäivänään.

Kaga on varsin näyttävä persoona.

Kaga on varsin näyttävä persoona.

Toistaiseksi olen nauttinut Golden Timesta yllättävän paljon. Sarjan huumori on minuun iskevää, ja pääelementti sarjassa eli mahtipontinen Kaga on persoonana mielenkiintoinen. Hänestä annetaan alussa kuva, että hän on raivokas nainen, joka tekee mitä tahansa ihastuksensa eteen. Todellisuudessa hän ei vain pysty hallitsemaan tunteitaan Yanagisawan lähellä ja on muulloin aivan erilainen ihminen: normaali ja hömelö. Toisista hahmoista ei voikaan sanoa niin positiivisia sanoja. Tada on ihan mukiinmenevä päähenkilö, mutta kolmannessako jaksossa hänen paljastettiin potevan muistinmenetystä. Teemana tämä on jo niin puhkikulutettu, joten minun on hankala uskoa, että sitä käsiteltäisiin tämänlaisessa ei mitenkään erikoisessa romanssisarjassa kovin hyvin. Romanssisarja, joka porhaltaa eteenpäin vain yhden hahmon voimin ei ole kovin onnistunut kokonaisuus.

golden2

Mutta kuten jo totesin, pidän Golden Timesta. Se ei ole täydellinen, mutta jotenkin piristää päivää kummasti. Se ei oikein loista millään osa-alueella kummoisesti, mutta mielialan kohottamisessa se toimii vallan mainiosti.

Tokyo Ravens (5/24)

Harutora Tsuchimikado on onmyoji-perheen jälkeläinen. Onmyoji tarkoittaa, että perheellä on voimia, jollaisia ei normaalisti ihmisillä kuuluisi olla – vähän kuin taikavoimia. Harutora kuitenkin on poikkeus, eikä kykene tällaisiin voimiin, eikä herra valittanut vaan eli rauhallista kouluelämää erääseen päivään saakka. Hänen siskonsa Natsume Tsuchimikado tekee Harutorasta apuolennon itselleen tämän sitä pyytäessä, ja Harutora siirtyy opiskelemaan onmyoji-voimiin keskittyvään kouluun. Syy, miksi Harutora päättää ryhtyä sisarensa apuolennoksi, on jännittävä, enkä sitä sano spoilerien takia.

Hakutora ja hänen ystävänsä pitämässä hauskaa festareilla.

Hakutora ja hänen ystävänsä pitämässä hauskaa festareilla.

Tokyo Ravens kuulostaa nololta nimeltä sarjalle, joten en odottanut kauheasti siltä. Sitä vastoin sarja osoittautui yhdeksi omista suosikeistani tällä kaudella. Eritoten sarjan hahmot vetoavat minuun. He ovat piristäviä ja eloisia. Animaation taso vaihtelee sarjassa, sillä paikoitellen hahmot liikkuvat kankeasti ja näyttävät vähän vajailta, mutta toisaalta frameja on käytetty paremmin. Toinen asia, mikä sarjassa minua kiehtoo, on sen tarina. Se on hyvin hahmokeskeistä, mistä pidän. Vaikka siitä on aluksi hankala päästä kärryille, on se on jännittävä. Sarjan toimintakohtaukset ovat lisäksi yhtä nannaa.

Jopa minä pidän Tokyo Ravensin 3D:stä.

Jopa minä pidän Tokyo Ravensin 3D:stä.

Jotenkin en osaa sanoin kuvailla Tokyo Ravensia tämän paremmin, vaikka haluaisin. Se yllätti minut varsin positiivisesti jännittävillä juonenkäänteillään ja kiinnostavuudellaan, joten olen varsin iloinen siitä, että se on yli kahdenkymmenen jakson sarja.

Unbreakable Machine-Doll (4/12)

Taikuutta on opittu hyödyntämään, ja tieteen ja taikuuden yhdistelmällä ihmiskunta on oppinut luomaan elottomista asioista elollisia. Akabane Raishin alkaa opiskella Royal Academyssa tullakseen parhaaksi nukkeaseen ohjaajaksi kostaakseen samassa opinahjossa vahvimmaksi nukenohjaajaksi nimetylle henkilölle – koston syytä ei ole vielä paljastettu. Raishinilla on aina vierellään Yaya, hänen nukkeaseensa, joka on varsin kiintynyt ohjaajaansa. Tie huipulle ei ole helppo, varsinkaan, kun pääsykokeissa Raishin sijoittuu toiseksi viimeiselle sijalle.

Ketterästi nukkeli pysäyttää isommankin vihollisen.

Ketterästi nukkeli pysäyttää isommankin vihollisen.

Sarja ei ole millään mittapuulla ihmeellinen. Rahaa ei kauheasti ole laitettu animaatioon ja hahmot ovat aika puunaamoja eivätkä ole maailman mielenkiintoisimpia. Yhäkin niin kiroamani tylsän päähenkilön syndrooma iskee jälleen: Raishinissa ei ole oikein mitään luonnetta koston ja oikeudenmukaisuuden jälkeen. Vaikka Yaya on nukke, käyttäytyy hän kuin ihminen. Veikkaan, että elottoman nukkena hänkin olisi ollut mielenkiintoisempi hahmo kuin nyt; hän on perinteinen päähenkilöön ihastunut typykkä, joka aina tilaisuuden tullen yrittää saada Raishinin ihastumaan häneen. Golden Timen Kaga on hieman samanlainen hahmotyyppi kuin Yaya, mutta paljon mielenkiintoisempi ja paremmin tehty hahmo. Sarjan ydinhahmona Yayan ei pitäisi olla näin tylsä tapaus.

Yaya erikoiselementissään.

Yaya erikoiselementissään.

Tarina Unbreakable Machine-Dollissa on sekava kuin mummon takkutukka, ja ylipäänsä maailman ja nukkeohjauskoulun idean ymmärtäminen on hankalaa. Mitään ei selitetä kovin kummoisesti, ja valitankin jos tuossa alkuintrossa puhuin läpiäni tarinasta. Kaiken kaikkiaan sarja on siis keskinkertainen, pikaisesti kyhätty action/fantasiasarja. Jos ei muutakaan tekemistä keksi, niin voihan sarjaa muutaman jakson vilkaista. Itse saatan sen loppuun katsoa, mutta saa nähdä kyllästynkö siihen ennen pitkää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: