Prinsseistä, pikkusiskoista ja ilkeistä tiedemiehistä

Kevätkaudesta ehkä päästettiin tässä blogissa lopullisesti irti vasta edellispäivänä, mutta ei kuitenkaan unohdeta sitä, että kesäkausikin on jo päässyt puoleenväliin asti. Emme ole viime aikoina turhan paljoa täällä blogin puolella sarjoja puineet niiden vielä ollessa käynnissä, mutta tällä kaudella Schaduwilta ja ToriSohvalta löytyi fiiliksiä jopa siihen! Kesäkauteen mahtuu paljon kaiken näköistä prinsseistä ja poikatytöistä niihin iänikuisiin pikkusiskoihin ja tsundereihin, mutta tässä joitakin omia poimintojamme kauden tarjonnasta.

shirayukihime_01

Kauden shoujodokidokit tarjoilee Akagami no Shirayuki-hime.

Schaduw: Kahden kauden tauon jälkeen olen vihdoin päässyt taas animen makuun. Hurraa! Itselleni kesäkausi tosin on vaikuttanut ainakin toistaiseksi melko tasapaksulta, joten mitään uutta lempianimea kaudelta ei löydy, mutta toisaalta eipä ole joutunut kärsimään mitään eeppisen huonoakaan (ainakaan kauheasti). Mutta jos tämän kauden paremmasta puolesta puhutaan, niin löytyykö ToriSohvalta jo suosikkia?

ToriSohva: Etukäteen kesäkausi ei vaikuttanut minusta kovin kummoiselta, mutta nyt sen alettua alkaa tuntua, että kiinnostavaa katsottavaa olisi loppujen lopuksi kuitenkin enemmän kuin keväällä. Ehkä kehtaan väittää suosikiksi tällä hetkellä Himouto! Umaru-chania, mikä on ilmeisesti aika epäsuosittu mielipide. Liekö syynä sitten se, että samaistun ehkä jossain määrin (tai vähän enemmissä määrin) Umaruun, mutta en näe hahmoa lainkaan rasittavana vaan melkein sympaattisena kaikesta huolimatta. Umaru ei myöskään ole täydellisen ikävä hahmo, vaan tuntuu välittävän muistakin hahmoista.

Schaduw: Itselleni Himouto ei ehkä ole mikään kauden suosikki, mutta ehkä kuitenkin sieltä paremmasta päästä. Täytyy tosin sanoa, että itse pidän Umarua hieman ärsyttävänä hahmona… Mielipidettäni tosin saattaa hieman värittää se, että katsoin juuri ennen Himouton aloittamista vihdoin Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai:n toisen kauden spesiaalit loppuun ja aloitin koko Himouton vähän fiiliksillä “voi ei, taas imoutoja”. Himouton tyyli on kuitenkin oikeastaan melko suloinen eikä Umaru sentään yllä ärsyttävyydessään mitenkään Kirinon tasolle.

himouto_01

Hamsteripikkusisko Umaru-chan.

ToriSohva: Oreimon ja Himouton vertaaminen on jännä juttu, koska itse en tullut edes ajatelleeksi asiaa. Oreimossa ongelmani oli pitkälti sivuhahmojen ja Kirinon välisissä epämiellyttävissä ja yksipuoleisissa suhteissa, jollaisia Himoutosta en löydä. Mutta ennen kuin ajaudutaan täysin sivuraiteille, mikä sinun suosikkisi tähän mennessä on ollut?

Schaduw: Tämän kauden parhaat katsomistani ovat kyllä varmasti Akagami no Shirayuki-hime ja Aoharu x Kikanjuu, joista ehkä jälkimmäisen voisin julistaa suosikikseni sen hieman tasaisemman laadun vuoksi. Shirayukihimeen ehdin jo yhdessä kohtaa vähän kyllästyäkin, mutta Aoharu on pitänyt otteessaan. En ikinä olisi uskonut, että värikuulasotapelistä saisi niin mielenkiintoisen animen ja vielä sellaisen, josta minäkin tykkään, mutta näin siinä vain pääsi käymään. Sarjan taidekin on omaan silmääni kaunista ja etenkin hahmot mielenkiintoisia.

Shirayukihime taas sitten edustaa ehkä vähän perinteisempää fantasiashoujoa prinsseineen kaikkineen ja on parhaimmillaan juuri sitä mistä tällaisessa shoujossa tykkään eli miekkataisteluita, kuninkaanlinnan elämää ja dokidokia, mutta toisaalta taas ehdin tosiaan jo viiden jakson aikana yhdessä kohtaa pitkästyäkin. Nyt tosin näyttäisi siltä, että tarina taas ottaa hieman tulta alleen – toivottavasti. Myös Shirayuki hahmona ehkä on lievästi ärsyttänyt ajoittain, sillä tällaiset hieman yksitahoiset marttyyrihahmot tuppaavat usein niin tekemään. Onneksi sarjasta kuitenkin löytyy muitakin hahmoja eikä Shirayukikaan sentään ole 24/7 vain pelkästään ärsyttävä.

aoharu_kikanjuu_06

Kauden parasTM sarja, Aoharu x Kikanjuu, kertoo värikuulaostapeleistä.

ToriSohva: Aoharu on yhä hyvästä yrityksestä huolimatta aloittamatta, mutta pitänee jossain sopivassa välissä vilkaista ainakin ensimmäinen jakso. Shirayukihimea puolestaan olen hieman ehtinyt aloittaakin jo, ja kahden jakson perusteella sarja vaikuttaa oikein mukavalta ja huolella tehdyltä fantasiashoujolta. Haluaisin kovasti pitää sarjasta mutta tuntuu, ettei tällainen historiallinen fantasia animessa oikein enää pure minuun, eikä Shirayukihime tunnu olevan kuitenkaan ihan niin hyvä, että se saisi minua voitettua takaisin genren puolelle. Ei edes vaikka ne pojat eivät olekaan ehkä ihan niin ällötyhmiä kuin keskivertopojat.

Mutta se suosikeista. Kauden historiallisista fantasioista se vähemmän mieleeni ollut on ehdottomasti Rokka no yuusha, joka aina silloin tällöin ilahduttaa kivalla taustalla siellä täällä, mutta muuten jättää aika kylmäksi. Hahmot eivät iske alkuunkaan, jaksot koostuvat pääosin epäkiinnostavasta löpinästä ja sarjassa tehdään paikoin todella outoja ja merkityksettömältä vaikuttavia kamerakikkailuja, jotka saattoivat ideoina tuntua hyvältä, mutta valmiissa lopputuloksessa lähinnä häiritsevät. Saa nähdä mitä nyt käy, kun varsinainen juoni on viimein lähtenyt kunnolla käyntiin – sentään jaksojen juonellinen sisältö käy ehkä kiinnostavammaksi.

Toinen näistä vähemmän mieleeni olleista sarjoista on ollut Charlotte. Mutta ennen omia ajatuksiani, mitä mieltä Schaduw on ollut Charlottesta tähän asti?

charlotte_01

Charlotten superkykyoppilaskunta vauhdissa.

Schaduw: Charlotte vaikutti ensimmäisten jaksojen perusteella melko keskinkertaiselta. Juoneltaan se edustaa myös ehkä vähän lajityyppiä, josta en noin yleensä ottaenkaan kauheasti pidä. Tulee ehkä etenkin fiilisten puolesta kaukaisesti mieleen muutaman kauden takainen Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru, vaikkei sarjoilla ehkä muuten paljon yhteistä olekaan. Juonellisesti sarja lähti ehkä vähän hitaasti käyntiin eikä siinä vieläkään tunnu olevan kauheasti järkeä. Viimeisin eli seitsemäs jakso oli niin WTF ettei mitään rajaa, mutta täytyy kyllä sanoa, että melkein jo odotan seuraavaa jaksoa, jotta nähdään, onko sarjassa oikeasti mitään pointtia vai ei. Veikkaan jälkimmäistä, mutta eihän sitä voi koskaan tietää.

ToriSohva: Toivon todella, että varsinainen juoni joskus tosiaan lähtee käyntiin – tähän asti pahat tiedemiehet jahtaamassa hyväksikäytettäviä teinejä on vaikuttanut aivan liian naiivilta ja hölmöltä juonen lähtökohdalta. Juoni kaipaisi kipeästi isoa juonikäännettä – joka muuten ei ollut se seiskajakson sellainen – ja petyn melkoisesti, ellei pahat tiedemiehet -kuvio paljastu suureksi väärinkäsitykseksi tai tarkoitukselliseksi salajuoneksi. Draamapuolikin tuntuu ontuvan samalla tavalla kuin Angel Beatsissä aikoinaan. Ehkä Clannad ja kumppanit olivat niin hyviä sitten Kyoanin ansiosta, mutta Charlotten draamapuoli tuntuu liian ennalta-arvattavalta ja kaavamaisen laskelmoidulta. Puhumattakaan siitä, miten täydellisen epäaito, turha ja tyylillisen epäsopivuutensa takia lähes koominen seitsemännen jakson pieni harharetki oli.

himouto_02

Myös Himoutossa pohdittiin Charlotten omituista taustatarinaa – eiku mitä.

Schaduw: Tiedemiestarina tosiaan jäi minuakin hieman häiritsemään Charlottessa, mutta toisaalta myös tuntuu vähän, ettei mitään suurempaa parannusta ole luvassa. Kaksi muuta kauden keskinkertaista, mutta kuitenkin Charlottea parempaa sarjaa ovat Jitsu wa Watashi wa ja Joukamachi no Dandelion. Jälkimmäinen on itse asiassa ollut ihan kohtalaisen miellyttävä. Pidän jotenkin sen hahmoista (joita on paljon) ja sen slice of life -luonteesta, joka näkyy myös siinä, että jokainen jakso jakautuu useampaan lyhyeen tarinaan. Jitsu wa sen sijaan luottaa vielä Joukamachia huomattavasti enemmän tissit/pantsut -tyyliseen huumoriin ja olikin alussa melko raivostuttavaa katsottavaa, mutta jotenkin nyt kun on päässyt sen tyyliin sisälle, niin kyseessä on ehkä yksi niistä sarjoista, jotka ovat niin huonoja, että ovat oikeastaan ihan hyviä. En kyllä voisi silti suositella ehkä kenellekään.

ToriSohva: Jitsu wa ei vaikuttanut mitenkään häiritsevän huonolta, ja saatan sitä jonain tylsänä hetkenä katsoa jakson tai pari eteenpäin, mutta ensimmäisellä jaksollaan se ei kuitenkaan iskenyt tarpeeksi hyvin päästäkseen jatkoon.

Muita ihan kivoja katsomiani tämän kauden sarjoja ovat Sore ga seiyuu! sekä Gakkou gurashi. Aloittelevien seiyuutyttöjen puuhien katsominen on leppoisaa ja kivaa. Kaikki ganbaroivat ja välillä on vaikeaa, mutta tytöt pysyvät iloisina ja toiveikkaina kaikesta huolimatta. Gakkou gurashi puolestaan on ihan hauskaa ja viihdyttävää selviytymisjuttua, joskaan en ole varma, miten pitkälle pelkät takaumajaksot ja elämänviipalointi selviytymiselementeillä jaksavat kantaa. Toisaalta olen nyt pari jaksoa jäljessä, joten tiedä vaikka siellä olisi jo jotain jännää tapahtunutkin.

Jatkokausiakin toki löytyy kummankin listalta, mutta hypätään niiden yli suoraan kauden lyhäreihin.

joukamachi_no_dandelion_01

Superkyvyt ovat Joukamachi no Dandelionissa osoitus kuninkaallisuudesta.

Schaduw: Lyhäreitä tulee yleensä katsottua melko vähän, mutta tällä kaudella olen seurannut useampaakin. Wakaba*Girl ja Danchigai ovat molemmat aika suloisia ja nättejä sarjoja, kuten myös Wakako-zake hieman ruokaisammalla ja aikuisemmalla teemallaan. Million Doll taas puolestaan on idolituskailua, mutta pienellä twistillä, sillä keskeisessä osassa ovatkin idolien takana vaikuttavat fanit, kuten bloginpitäjä ja DD- eli Daredemo Daisuki (“rakastan ketä tahansa”) -fani, joka vaihtaa fanituksen kohdettaan kuin sukkia.

Makura no Danshi sen sijaan ei ole kauheasti vakuuttanut. Muutamat ensimmäiset jaksot ovat olleet tyyliltään ehkä enemmänkin kauhua kuin rentouttavaa iltakatsottavaa, minkä vuoksi en sarjassa nyt enää ihan ajan tasalla olekaan. Twitteristä olen tosin saanut kuulla, että parempaa saattaisi ehkä olla luvassa. Jotenkin lyhärin tyyli kuitenkin vaikuttaa epäonnistuneen täysin.

wakako_zake_02

Wakako-zakessa hahmot ovat yksinkertaisia, mutta ruoka herkullista.

ToriSohva: Million Doll ja Danchigai kuten myös Suzakinishi saivat minulta jo ei jatkoon -tuomion. Million Dollin saatan vilkaista kauden päättyessä loppuun ihan vain kuriositeettina, mutta kahden jälkimmäisen huumori ja hahmot eivät oikein kolahtaneet. Sen sijaan Wakaba*Girlistä sekä Wakako-zakesta olen pitänyt. Wakaba*Girl on kivan värikäs (kirjaimellisesti, näiden tyttöjen koulu on maalattu pinkiksi) ja iloinen ja juuri sopivan lyhyt viikottainen hattara-annos, kun taas Wakako-zake on hyvin erilaisella tavalla rentouttava ja mukava sarja. Jälkimmäisessä tietenkin virkistävää on myös, kuten jo sanottu, aikuisempi teema ja ympäristö. Sinänsä en suoranaisesti kaipaa animeltani aikuishahmoja, mutta otan kyllä ne aina ilolla vastaan, mikäli sarja on muuten kiinnostava.

sore_ga_seiyuu_01

Tämä on sinulle, Fainttos.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: