Desucon 2015 (osa 2)

Edellisestä osasta kävi jo ilmi, että Fainttos jollakin ihmeen kaupalla selvisi luentonsa pitämisestä hengissä, mutta entä itse luento? Voiko kauhusta puhua ilman kunnon yöunia? Vai onko kaiken sen lisenssimedian katsominen jo koulinut Fainttosin unettomiin öihin? Entä mikä jäi Desuconissa eniten kaduttamaan ja oliko tavaroiden raahaminen kirpputorille vaivansa väärti? Se selviää tässä osassa!

Schaduw: Itse olin tosiaan tällä kertaa hotellissa ja pääsin ehkä ensimmäistä kertaa ikinä nauttimaan sellaisestakin luksuksesta kuin aamupala conaamuna. Lauantaina vähän pidemmän kaavan mukaan ja sunnuntaina vähän lyhyemmän, koska oli hieman kiire jonkun Fainttoksen luennolle Kauhupelien lisenssimedia – kauhua vai kauheutta? En tosiaan itse ole mikään kauhupelien ystävä enkä missään nimessä perehtynyt myöskään niiden pohjalta tehtyihin elokuviin, mangaan tai kovin moniin animeihinkaan, mutta tottakai sitä nyt kaverin luentoa piti mennä katsomaan ja täytyy sanoa, että kyllä se jännitti vähän itseänikin. :’D Mutta Fainttos, miten meni noin niinku omasta mielestä?

9

Kauhupeliluennon kuvamateriaali oli onneksi sellaista, että Schaduwkin kesti sen kiljumatta.

Fainttos: Joihinkin asioihin olen tyytyväinen, joihinkin en. Olen tyytyväinen, että jännityksestä huolimatta sain luennon pidettyä. Jännityksen vuoksi tosin jotkin asiat jäivät sanomatta tai sanoin ne huonoilla sanavalinnoilla. Lisäksi pahoittelen paria asiavirhettä, joita luennollani sattui. Muun muassa länsimaisesta tuotannosta puhuessa olin ottanut dialle japanilaista materiaalia. Mutta kuten luennollakin sanoin, en ollut kyseisiä teoksia mistään saanut käsiini, joten kyseiset kuvatkin olivat googletuksen tuloksella löytyneet. Luennosta kuitenkin ymmärtääkseni jotkin yleisössä pitivät, joten olen ihan tyytyväinen. Ihmisenä, jota pienetkin virheet harmittavat, koen pystyväni paremman luennon pitämiseen, mutta olisi se huonomminkin voinut mennä. Kysytäänpä nyt sinultakin suoraan, mitä pidit luennostani? Ei paineita :D

Schaduw: No minulla on hyviä uutisia! Vaikka kauhujutut eivät tosiaan edes kiehdo kummemmin, niin luentosi taisi kyllä sijoittua ihan kärkipäähän niistä, joilla tässä Desuconissa kävin. Alustus oli ehkä hieman pitkähkö ennen kuin päästiin edes otsikkodiasta eroon ja jännitys ehkä näkyi joidenkin asioiden toistamisena, mutta luennosta välittyi kuitenkin hyvin se, miten hyvin nämä pelit tunnet ja että olet myös ahkerasti tutustunut tähän erilaiseen lisenssimediaan nimenomaan luentoa varten. Rytmitys olisi ehkä voinut olla parempi, mutta olin kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt esiintymisvarmuudestasi. Ei huono. :D Sisällöltään erittäin informatiivinen (voisin nyt puhua itsekin aiheesta kuin asiantuntija) ja mielenkiintoinen luento ja suosittelisin kyllä kenelle tahansa, jota japanilaiset kauhupelit kiinnostavat. Fainttosin luennolta olikin sitten kyllä kiire taas ToriSohvan luennolle Aikatsu – idolitouhuja. Aikatsukaan ei ole kauhean tuttu (muuten kuin ToriSohvan juttujen kuuntelemisesta), mutta luento oli hyvä. Ihanan värikkäät ja selkeät slidet, hyvin suunniteltu rakenne ja mielenkiintoiset aiheet. Tiivis paketti siitä mikä Aikatsu on ja mitä muuta samantapaista Japanissa on ollut tai on parhaillaan. Jäi kuitenkin tosiaan ehkä hieman lyhyehköksi, mutta varsin ymmärrettävistä syistä, kun luennoitsijalla oli kiire luotsaamaansa AMV-kisaan, joka alkoi heti luennon jälkeen. Ei ehkä ohjelmavastaavalta kuitenkaan mitenkään paras mahdollinen sijoittelu luennolle!

18607755861_65a828f3df_z

Aikatsu-cosplayta oli varsin vähän, mutta tässä muita söpöjä idolityttöjä. (Kuva: ToriSohva)

Fainttos: No, kiva jos luennostani sait jotain irti. Itsekin olin Aikatsu-luennolla, ja tuttua ToriSohvan taikatyttöluentomateriaalia oli tarjolla. Kauniit diat, hyvä rakenne ja hyvää puhetta. Saatiin lisäksi vanha kunnon taikavehjeläppä, joita ToriSohva luennoillaan vahingossa päästelee. Mutta tällainen Aikatsusta piittaamaton ihminenkin sai luennosta kyllä jotain irti ja sitä seurasi mielellään. Luennon jälkeen suuntasimme AMV-kilpailuun. Kyseessä oli ensimmäinen AMV-kisa, jossa olen ollut, sillä pelkään spoilereita. Jouduin onneksi vain kahden videon kohdalla sulkemaan silmäni. Kilpailu oli peruskäytännöiltään oikein toimiva, mutta ihmettelin muutamaa asiaa. Ensinnäkin, miksi videoita oli näytettävä niin paljon? Lähes kolmessakymmenessä musiikkivideossa oli aikamoinen seuraaminen. Lisäksi näin monesta videosta ei lopussa muista mitään. Olisiko 10-15 videota parempi ratkaisu? Lisäksi pelivideoiden alkaminen tuli aika puskista ja sen olisi voinut jotenkin ilmoittaa. Lisäksi niiden vähyys oli mysteeri – kannattaako kategoria poistaa kokonaan, jos videoita ei ole kahta kappaletta enempää? En myös koe yleisöäänestystä maailman tarpeellisimmaksi, sillä se on hieman hankala toteuttaa. Moni ei mene kännykällä äänestämään, joten vain kisaajat ja heidän ystävänsä jaksavat nähdä vaivan. Lisäksi aikaa äänestämiselle on hyvin vähän, ja videoiden paljouden vuoksi on hankala valita oikeasti paras tapahtumapaikalla. Tapahtuman jälkeen tapahtuva äänestys voisi toimia paremmin. Silloin voisi myös nähdä videot uudelleen.

Schaduw: Menin tosiaan pitkästä aikaa katsomaan AMV-kisaa, kun kiinnosti miten ToriSohva on sen handlannut eikä toisaalta samaan aikaan ollut muutakaan minua kiinnostavaa ohjelmaa. En yhtään muista enää, millaisia AMV-kisat ovat ennen olleet, mutta yhdyn täysin Fainttosin mielipiteeseen videoiden valtavasta määrästä. Itselläni ei ainakaan meinannut 20 videon jälkeen keskittyminen oikein enää riittää. Ja olen samaa mieltä melkein kaikesta muustakin kisaan liittyvästä, ei paljon lisättävää. AMV-kisan jälkeen olivatkin sitten ohjelmassa enää päättäjäiset, joissa tosiaan jaettiin palkintoja ja julkistettiin jo alussa mainitsemamme kunniavieras. Aika peruskauraa siis.

Fainttos: Juu, ei oikein mitään ihmeellistä ollut päättäjäisissä kunniavierasta lukuunottamatta. Pidin kuitenkin Desuconia näin kokonaisuutena jälleen kerran toimivana conina. Miksi mennä korjaamaan asioita, jos ne jo toimivat? Tämän seurauksena toisaalta koin tapahtuman jotenkin kovin… samanlaiseksi kuin aina? Olenkohan jo niin vanha pieru näissä tapahtumissa, että tapahtumien jännitys ja uutuudentunne alkavat olla jo mennyttä aikaa. Kyseessä ei välttämättä ole Desuconin syy, vaan ehkä jokin omakohtainen tunteeni. Kaipaan ehkä tapahtumaan taas jotain jännittävää ja uutta – minkä keksiminen ei varmasti tapahtuman järjestäjille ole helppoa.

WP_002209

Conissa kävi ilmi, että Rin saattaakin oikeasti olla Harry Potterin kadonnut kaksoisveli.

Schaduw: Kaiken kaikkiaan itselläni oli oikein miellyttävä con, vaikka ohjelma (tai ainakaan suurin osa niistä, missä itse kävin) ei tällä kertaa ollutkaan ihan niin vahvaa kuin yleensä. Yleiseen miellyttävyyteen saattoivat vaikuttaa myös sellaiset Desuconiin suoraan liittymättömät seikat kuten kunnon aamiainen ja vähintään kuuden tunnin yöunet. Suosittelen molempia erittäin lämpimästi kaikille conittajille! Oli oikeasti kannattava satsaus, täytynee harkita Frostbiten yhteydessäkin. Mitä Fainttosin kommentteihin tulee, niin olen kyllä ehkä vähän samaa mieltä. Liekö aikuistumisen epämiellyttävä sivutuote vai mikä, mutta coneissa ylipäätään ei ole enää ihan sitä samaa viehätystä kuin joskus silloin aikanaan, kun noin 15-vuotias Schaduw conitusuransa aloitti. Luennot ovat usein mielenkiintoisia ja mukavaa kuunneltavaa ja tuovat ehdottomasti lisää intoa itse animen katsomiseen ja mangan lukemiseen, mutta jotain conelämyksestä ehkä jää puuttumaan. Oman teoriani mukaan puuttuva osa ovat ehkäpä ihmiset. Con ei ainakaan itselleni ole enää se ainoa paikka, jossa tulee muita animesta kiinnostuneita ihmisiä tavattua enkä toisaalta ole pitkään aikaan enää uskaltanut mennä coneissa tutustumaan uusiin ihmisiinkään. Niinpä taidankin ottaa seuraavassa conissa tavoitteekseni kerätä jotenkin rohkeuteni ja mennä juttelemaan edes yhdelle uudelle ihmiselle – ehkä sillä saan viikonloppuuni vähän lisää dokidokia?! Raportoin tuloksista seuraavan conini jälken!

Fainttos: Ihmisten kanssa juttelu on vaan niin pelottavaa ;_; Mutta otetaan molemmat tavoitteeksi jutella edes yhdelle uudelle ihmiselle! Mitäs muuta kommentoitavaa olisi? Myyntipöydät toimivat oikein mallikkaasti, ja ruuhkaisimpia aikoja kun osasi vältellä pystyi siellä ihan hyvin kulkemaan. Toisin kävi sitten taas taidekujalla, joka oli tupaten täynnä. Jälleen kerran. En tiedä, mitä kujan järjestelyille oikeasti voi tehdä Sibeliustalon tilojen puitteissa, jotta siitä saisi paremman. Pitäisikö taidekujan kävijämäärää säännöstellä jotenkin, jottei se ruuhkaudu täysin? Tyyliin jonoilla, joista järkkärit päästävät ihmisiä taidekujalle? Toinen kerros tosin estää tällaisen toimenpiteen, varsinkin, kun kolmannessa kerroksessa on muuta toimintaa. Heittelen tässä siis vaan joitain ehdotuksia, jos jotain ideoita juolahtaisikin järjestäjille tästä mieleen. Voisin kommentoida nyt myös parilla sanalla kirpputoria, kuten jo ennakkopostauksessa uhkasin. Pidän ensinnäkin äärimmäisen paljon siitä, että tällainen mahdollisuus myydä pois vanhaa tavaraa on tarjolla. Järjestelmä, jolla hintalaput tehtiin, on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Eri hintalappujen kokoluokille (pieni, keskikokoinen, kirjanmerkki) voisi olla kyllä senttimetrimitat sivulla, jotta osaa arvioida paremmin, minkä koon valitsee. Suosittelen kirpputoria kaikille, jotka haluavat edes jotain pois kämppänsä nurkista pölyttymästä – tavaraa nimittäin oikeasti ostetaan kunnolla pois. Itse en mitään ostellut koko conista, mutta ihmiset onneksi ostivat lähestulkoon kaikki myynnissä olleet tavarani pois! Tavaran ja rahan hakeminen tapahtuman lopussa oli kyllä hieman kaoottinen tilanne epäselkeiden jonojen sun muiden vuoksi, joten jos jotain parannettavaa kirpputorista löytyy, on se tämä.

18417827328_41c076972d_z

Kirpputorilla kävi kova kuhina koko conin ajan. (Kuva: ToriSohva)

Schaduw: Conlootit jäivät minullakin tällä kertaa erittäin olemattomiksi, kun myyntipöytäsalissa oli melko mahdoton päästä lähellekään itse myyntipöytiä silloin, kun itse siellä kävin. Ehkä kiinnostustakin hieman verotti se, että olin tosiaan palannut vasta viikko takaperin kotiin Japanista, josta tarttui aika paljon mukaan mangaa ja kaikenlaista animuaiheista loottia. Kaduttamaan jäi ehkäpä hieman se, että skippasin tänä vuonna kokonaan taidekujalla käynnin, kun yleensä siellä on todella ahdasta enkä sen takia pääse tutkimaan pöytien tarjontaa lainkaan. Mahdollisesti sitten hieman kateellisena kotimatkalla ihailin twitteristä muiden taidekujalootteja. (Kaduttamaan jäi myös se, etten ottanut lauantaina näkemästäni Kamigami no Asobin Loki-cosplaysta kuvaa. ;___;)

Fainttos: Mutta oliko siinä kaikki Desuconista? Minun sanavarastoni varmaan ehtyy tähän puheenvuoroon. Kiitän järjestäjiä onnistuneesta tapahtumasta, ja Frostbitessa seikkaillaan taas!

Schaduw: Uskon, että siinä oli kaikki tällä erää. Kiitokset minunkin puolestani järjestäjille, ohjelmanpitäjille ja kaikille vapaaehtoisille. Sibeliustalolle pääsevät (kaikki täysi-ikäiset) desuttamaan seuraavan kerran tosiaan sitten tammikuun 15.-17. päivä, mutta sitä ennen luvassa on vielä myös DesuTalks Helsingissä ehkäpä joskus lokakuun aikana (tarkempi päivämäärä ei vielä tiedossa). Muista animetapahtumista itse odotan vielä syyskuun Traconia Tampereella, mutta muuten conkesäni jääkin nyt aika tyhjäksi. :( Mutta onpahan ainakin aikaa katsoa paljon animea ja lukea mangaa! Jospa saisimme blogiin astikin jotain niihin liittyvää. :’D Hyvät, pahat ja otakut kiittää ja kuittaa!

kamigami_no_asobi_004

Ottakaa lopuksi vielä yksi Loki. Ilmeeni, kun tajusin, että Desucon päättyi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: