Talven 2015 parhaat

Tällä kertaa Schaduwia kiinnosti joku ihmeen Japanin-matka enemmän kuin blogin kohtalo, mutta onneksi liityin remmiin, että Fainttoksen väärät mielipiteet saavat vastapainoksi kunnollisiakin sellaisia. Mutta asiaan, eli talvikauteen 2015.

Fainttos: Huh huh, olipa taas kausi. Hyvää oli enemmän kuin liikaa. Tämähän on hyvä juttu? Ongelmana oli ajanpuute, ja kirin muutamassa viikossa kuukauden animet kiinni tätä postausta varten. Kevätkaudella otan itseäni niskasta kiinni ja valitsen sarjoista vain joitain enkä kaikkia. Nyt sarjoja tuli katsottua huimat 21. Absolute Duo, Aldnoah.Zero 2, Ansatsu Kyoshitsu (en ehtinyt kiriä), Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Love!, Death Parade, Durarara!!x2 Shou, Junketsu no Maria, Kantai Collection: Kan Colle, Koufuku Graffiti, Rolling Girls, Shinmai Maou no Kaiyakusha, The Idolm@ster: Cinderella Girls, Tokyo Ghoul √A, Yoru no Yatterman ja Yuri Kuma Arashi. Syksyltä seassa pyörivät vielä Cross Ange, Garo, Kiseijuu, Nanatsu no Taizai, Sanzoku no Musume Ronja sekä Shigatsu wa Kimi no Uso. Eli katsottavaa riitti.

ToriSohva: Tein tällä kertaa päätöksen olla nostelematta sarjoja, jotka näyttää promokuvassa kivalta mutta tiedän jo etukäteen huonoiksi. Loppuun asti tuli tällä kertaa katsottua vain Death Parade, Kancolle, Koufuku Graffiti ja Saekano. Tuhkimotyttöjen ensimmäinen puolikas on muutamaa jaksoa vaille katsottu. Murhaluokka jäi ekaan jaksoon, taikapojat ja neitsytnoituli neljänteen. Rullaatirullaatytöt ja lesbonallet jäivät aika alkuun, mutta ainakin jälkimmäisen aion ehdottomasti Ikuharan töiden ystävänä katsoa loppuun sopivassa välissä.

yurikumaYuri kuma arashi

Paras sarja

Fainttos: Yuri Kuma Arashi yllätti minut aivan täysin. Aluksi ihmettelin, mikä sarjaa riivaa outoine tyylikikkoineen ja yuri-hömppineen. Onneksi kestin outoudet, sillä sarja oli loppujen lopuksi upea teos ystävyydestä ja rakkaudesta. Se erottuu animemassan seasta ja uskaltautuu erilaisiin asioihin. Sarja jakoi mielipiteitä erittäin paljon, ja minä kallistuin niihin, jotka siitä pitivät. Mietin myös Death Paradea kauden parhaaksi sarjaksi, ja se myös ansaitsisi tittelin. Tiedän kuitenkin, että ToriSohva valitsee sen, niin saadaanpahan vaihteluakin tällä valinnalla tähän kategoriaan.

ToriSohva: Joo, eiköhän se se Death Parade ollut. Death Parade oli kaikilta osa-alueiltaan poikkeuksellisen onnistunut ja alusta loppuun hyvin tasalaatuinen sarja. En edes turhaan avaa tätä vielä enempää, koska tiedän sarjan tulevan vielä myöhemmin tässä tekstissä esille.

Paras OP

Fainttos: Koufuku Graffitin opening kuvastaa sarjaa täydellisesti. Se kuitenkin kertoo myös omaa tarinaansa. Opening on ottanut vaikutteita Liisa ihmemaassa -teoksesta, ja sarjan päähenkilökaksikko putoaakin kolon kautta ihmemaahan. Tällä kertaa ihmemaa on täynnä ruokia ja kaikkea siihen viittaavaa. Ja tätä sarja onkin täynnä, herkullisia ruokia. Kaiken lisäksi openingin kappale on menevä ja sopii jälleen sarjan henkeen.

ToriSohva: Death Parade tulee esiin esimerkiksi heti tässä kategoriassa! Nätti ja tyylikäs video, jossa on paljon kivoja värejä ja siisti poseeraus. Vaikka aloituspätkä on huomattavasti sarjan sävyä pirteämpi ja pilke silmäkulmassa tehty, se sopii sarjaan hyvin ja virittää juuri sopivaan tunnelmaan uutta jaksoa varten. Poikkeuksellisesti myös biisi puree melko hyvin, vaikka ei ihan niin hyvin sentään, että ottaisin säännölliseen kuunteluun. Mutta mainittakoon se Koufuku Graffitinkin OP, joka yltää helposti hopeasijalle.

deathparade

Paras ED

Fainttos: Tekisi mieli valita joku Yuri Kuma Arashin ending pienen söpön karhun perusteella tai Junketsu no Maria suloisten pomppivien pöllöjen vuoksi, muttei nyt ehkä sentään. Valitsen kuitenkin Death Paraden erittäin tunnelmallisen endingin. Kaikki muut hehkuttavat aina kyseisen sarjan openingia, mutta itse pidin sen endingistä enemmän, sillä se kuvastaa sarjan tunnelmaa paremmin.

ToriSohva: Ei Kyoania, ei hyviä ED:itä. Eipäs kun Koufuku Graffitin ED oli aika hyvä!

Paras musiikki

Fainttos: Yuri Kuma Arashi oli ainoita talvikauden sarjoja, jonka musiikki erottui omiin hörökorviini edukseen. Se oli mukavan erilaista ja paikoitellen jopa mysteeristä – sopien sarjaaan loistavasti. Myös Aldnoah.Zerossa oli muutama kiva kipale, mutta eipä sitten muuta.

ToriSohva: Ohi. Mutta katsomatta veikkaan, että Yuri kuma arashi tosiaan vie voiton tässä, koska Yukari Hashimoton musiikit olivat Penguindrumissa mahtavat ja nostattavat kylmiä väreitä yhä.

Paras tyttö

Fainttos: Durararan Celty on kyllä vain niin hyvä hahmo, että pakko valita hänet. On se jännä kuinka voi tehdä hienon ja persoonallisen hahmon, joka ei pysty varsinaisesti edes puhumaan. Hän on ehdottomasti paras hahmo sarjassa ja talvikaudella minun mielestäni.

ToriSohva: Mitään erityistä suosikkia ei tällä kaudella kyllä löytynyt. Tahtoisin sanoa Cinderella Girlsin Rankon, joka sai omassa jaksossaan kivasti luonnetta ja osoittautui ainakin parhaaksi tästä lössistä, mutta toisaalta samankaltaisuus Aikatsu-suosikkini Yurikan kanssa saattaa vaikuttaa mielipiteeseeni. No sanotaan silti Ranko. Myös Koufuku Graffitin se aikuismaisempi tyttö oli mukava. Ja laittoi ruokaa, mikä on paras juttu teen tarjoilemisen jälkeen.

celty
En tiedä täst sarjast mitään t. Tori

Paras poika

Fainttos: Death Paraden Decim yllätti minut erittäin positiivisesti. Aluksi katsoin, että onpas siinä tylsä hahmo, joka vain kylmästi ja ankeasti kommentoi asioita. Hänessä kuitenkin tapahtui hahmokehitystä, jota en olettanut. Harmi, että sarja oli vain kahdentoista jakson pituinen, sillä olisin halunnut nähdä, miten Decim olisi kehittynyt lopputilanteen jälkeenkin. Mietin myös Cinderella Girlsin Produceria tähän kategoriaan, mutta hän jäi lupaavan alun jälkeen junnaamaan paikalleen eikä hän tuottanut enää samaa hupia kuin aluksi kankeudellaan aiheutti. Pidin kuitenkin myös hänestä.

ToriSohva: Fainttoksella on selvästi erinomainen miesmaku, sillä Decim on paras animepoika pitkään aikaan. Erinomaisen hyvä poika. Producer-san oli ihan hyvä myös, mutta ei pääse lähellekään Decimiä.

decimDecim Decim DECIM

Paras juoni

Fainttos: Yuri Kuma Arashin juoni ei aiheuttanut minulle kertaakaan pettymyksiä. Lisäksi se piti jännitystä yllä eikä selittänyt kaikkia asioita heti. Se ei pitänyt katsojia täysin typerinä, mikä on ihan mukavaa. Mietin tähän kategoriaan useita muitakin sarjoja, mutta niissä jokaisessa oli jotain, joka minua jollain tavalla onnistui ärsyttämään. Kiseijuu oli hyvänä kakkosena.

ToriSohva: Death Parade. Minulle juoni fiktiossa noin yleisestikin on aika alhainen prioriteetti, ja kunhan visuaalit ja hahmot pelaavat, katson ihan mitä hyvänsä. Animessa tämä pätee ihan erityisen usein. Death Parade onnistui kuitenkin tarinassa tolkuttoman hyvin. Niin hyvin, että muistin pitkästä aikaa, miten hyvältä anime hyvällä juonella voikaan tuntua. Päätarinaa eli salaperäisen apulaistytön mysteeriä ja Decimin taustatarinaan perehtymistä kuljetettiin taustalla juuri sopivaa tahtia loppua kohti lämmeten, kun samaan aikaan katsojaa viihdytettiin viikon asiakas -episodeilla.

Nätein sarja

Fainttos: Nättejä sarjoja oli kyllä monta. Paha sanoa, mikä niistä sitten oli toisia parempi. Death Parade ja Koufuku Graffiti olivat kyllä molemmat erittäin nättejä, mutta valitsen nyt ehkäpä Death Paraden. Sen animaatio oli toimivaa ja sarja muutenkin oli erittäin hyvän näköinen.

ToriSohva: Koufuku Graffiti oli kyllä nätti ja söpö, mutta ei minusta Shaftiksi mitenkään kovin erottuva. Sen sijaan tykkäsin erityisen paljon Saekanon ja Death Paraden visuaaleista. Molemmat ovat ilmeeltään hyvin erilaisia sarjoja, mutta kummassakin tunnelma välittyi erinomaisesti. Death Paradessa erityisesti kaunis värimaailma, tyylikkäät ja hämärät baariympäristöt sekä hienot animaatiokohtaukset säväyttivät. Myös Saekanossa käytettiin hyvin toimivasti ja kivasti värejä (ei, ei ne värilliset ääriviivat, joissa ei ollut mitään johdonmukaisuutta), minkä lisäksi sarjaa elävöittivät mukavasti kekseliäät kuvakulmat ja sommittelut sekä oma suosikkini eli syväterävyyskikkailut. Menköön tämä titteli Saekanolle, etten hehkuta ihan pelkästään Death Paradea.

saekanoSaekano

Suurin positiivinen yllätys

Fainttos: Yllättäjiä talvikaudella oli valtavasti. Tykkään valita tähän kategoriaan sarjoja, jollaisista en kuvittelisi todellakaan pitäväni, mutta joista kuitenkin satuin pitämään. Päädyin nyt Koufuku Graffitiin. Ruokasarjat eivät ole minun erikoisalaani, mutta tätä katsoi kyllä kuola suun pielestä valuen. Lisäksi pidin hahmoista erittäin paljon, he olivat suloisia.

ToriSohva: En tiedä, tarjoiliko talvikausi mitään varsinaisia yllätyksiä. Ihan kiva Kancolle olisi voinut olla huono ja epäonnistua täysin väärissä käsissä ja tyhmillä päätöksillä, lasketaanko se?

Paras kohtaus (juonipaljastuksia: Death Parade)

Fainttos: Nyt oli paha valinta, sillä hienoja kohtauksia oli useammassikin sarjassa. Death Paraden Decimin murtuminen loppujaksoissa oli kuitenkin sydäntä särkevää. Kohtaus oli muutenkin erittäin koskettava ja Decimin murtuminen sai melkein minullekin tipan linssiin. Kohtauksesta teki tehokkaan myös värimaailma – iltahämärä tehostaa tilannetta täydellisesti.

ToriSohva: Koska itkevä Decim (;__;) on jo viety, kallistun samaisen Death Paraden toisen tosi hyvän kohtauksen eli jakson 11 luistelumuistelupätkän kannalle. Koko Death Paraden finaali oli erittäin hyvä, kaunis ja tunteikas, mutta tämä kohtaus jäi erityisen hyvin mieleen. Animessa turvaudutaan liian harvoin sanattomiin kohtauksiin, mikä on sääli. Luisteluanimaatio oli kaunista seurattavaa, ja Chiyukin liikkeen ja Decimin jäykän paikallaanolon kontrasti korosti mukavasti hahmojen välistä eroa. Pidin erityisesti siitä, miten katsojalle erikseen muistutettiin Decimin kontrolloivan pianonsoittajanukkea ja aplodeeraavaa nukkeyleisöä.

Guilty pleasure

Fainttos: Tekisi mieli laittaa tähän kategoriaan jälleen Cross Ange, mutta ehkä keksin jotain uuttakin. Valitsen siis Sanzoku no Musume Ronjan. En ole kuullut sarjasta sanottavan Twitterissä sanaakaan, mutta itse pidin sarjasta äärimmäisen paljon. En tiedä, oliko ihmisten syy sarjan välttämiseen 3D, sen pitäminen huonona tai se, että tarina ei tuo mukanaan mitään uutta meille suomalaisille, mutta itse nautin sarjasta äärimmäisen paljon. Odotin innolla uutta jaksoa joka viikko.

ToriSohva: Bouei-bu olisi ehkä lähin tähän kategoriaan menevä sarja, mutta en olisi varsinaisesti hävennyt, vaikka olisin sarjasta pitänyt, enkä toisaalta edes nauttinut siitä tarpeeksi, että olisin jaksanut vielä jatkaa nelosjaksoa pitemmälle. Ei siis guilty pleasureja minulla. Mulla on hävettävämpiäkin nautintoja kuin anime.

Mainokset

Yksi kommentti

  1. […] Heti perään vaan talven huonoimmat! Parhaat kategorioitiin aiemmassa postauksessa. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: