Frostbite 2015 – Pureeko pakkanen tänäkin vuonna?

Tammikuu tuli ja meni ja nyt Desucon Frostbite on jo niin nurkan takana, että melkein hirvittää. Nythän voi jo melkein alkaa miettiä, mitä pakkaa mukaansa tälle lähestulkoon arktiselle matkalle kohti Suomen itärajaa (ainakin täältä länsirannikolta katsottuna). Cosplaypuvutkin alkavat varmasti siirtyä viimeistään ensi viikon alussa suunnitteluasteelta toteutukseen, ja conilaulun sulosävelet kaikuvat ympäri Suomea. Myös Fainttos ja Schaduw suuntaavat ensi viikolla kohti Lahtea tähän talven viileimpään* tapahtumaan ja nyt on aika hieman purkaa ylimääräistä coninnostusta ja -hypetystä ennakkoblogauksen muodossa.

kobato_003

Desucon Frostbiten kutsukortti PDF-lippuhan näyttää suunnilleen tältä.

Schaduw: Frostbite on ollut itselleni jo useamman vuoden mukava piristysruiske keskellä Suomen pimeää talvea, mutta tänä vuonna (tai siis itse asiassa viime vuoden puolella) olin erittäin innoissani, kun tapahtuman ohjelma julkistettiin, sillä minua kiinnostavaa ohjelmaa oli tällä kertaa oikein erityisen paljon.

Fainttos: Itsekin olen Frostbitessa käynyt säännöllisesti nyt jo jokusen vuoden ajan ja olen pitänyt tapahtumasta kovasti. Viime vuonna koitettiin kahdeksantoista vuoden ikärajaa, ja ainakin itselleni tämä uudistus nostatti Frostbiten yhdeksi lempi-coneistani. Käytävillä oli enemmän tilaa, ohjelmasaleissa oli kiitettävästi ihmisiä (joskus jopa liiaksikin) ja oli ylipäänsä rauhallisempaa.

Schaduw: Minä en huomannut kauheasti eroa conin “rauhallisuudessa” viime vuoden Frostbiten ja kesän Desuconin välillä, mutta vikana saattaa tietysti olla vain minä itse haahuilemassa ihan omissa maailmoissani käytävillä ohjelmasalista toiseen. Joka tapauksessa en kuitenkaan pidä Frostbiten ikärajallisuutta mitenkään huonona asiana, vaan mielestäni on hyvä, että Suomessa voidaan järjestää erilaisia animetapahtumia ja ikärajallisuus selvästi antaa Frostbitelle oman leimansa, joka erottaa sen taas kesän Desuconista.

Fainttos: Jepjep. Mutta ikärajakeskustelut ja kohut käytiin jo vuosi sitten, joten eipä niistä sen enempää. Siirrytäänkö vaikka käsittelemään ohjelmia? Mainitsit ainakin jo löytäneesi aikamoisen kattauksen itseäsi kiinnostavia ohjelmia koko conin ajalle.

Schaduw: Tosiaan, ohjelmakartassa on mielestäni tänä vuonna huomioitu juuri minut eli siis laajemmassa mittakaavassa ehkäpä naisyleisö, jota kiinnostaa kaikki dokidoki ja kyaa, kuten shoujo, uimapojat, neoshounen ja ehkäpä vähän myös pieni BL. Itse odotan ainakin innolla Shoujopäähenkilön ruumiinavausta (Su Kuusi klo 11:30), Kuroshitsujista Karnevaliin – neoshounenin salat (La Kuusi klo 11:00) ja tietysti jatkoa ihanalle uimapoikaluennolle ES uima-altaassa: kriittisen rakastava sukellus Free!:n syövereihin, osa 2 (Su Kuusi klo 13:00).

kuroshitsuji

Niin tämäkö oli sitä (neo)shounenia?

Fainttos: Haha, jotenkin tuo kohdeyleisö kyllä näkyy minunkin con-lukujärjestyksessäni – nimittäin aukoilla. Löysin kyllä ihan kiitettävän määrän mielenkiintoista ohjelmaa, mutta jotenkin tuntuu, että hieman vähemmän kuin esimerkiksi kesän Desuconissa. Koomista kyllä, yksi ohjelma jota odotan on samainen kuin sinulla, Shoujopäähenkilön ruumiinavaus, pelkästään sen komedisen puolen vuoksi. En shoujon kuluttaja ole, mutta hauskaa nähdä analyysiä (minun mielestäni) niin kankeista shoujopäähenkilöistä. Lisäksi ehdottomasti olen menossa katsomaan Anime tieteen silmin (La Puuseppä 12:30), Metal Gear ja Hideo Kojiman maailma (Pe Puuseppä 21:00) ja samainen Free!-luento kuin sinulla.

Schaduw: No, toivon mukaan Fainttosiakin valaistaan shoujopäähenkilöluennolla siitä, että kaikki shoujo ei ole Ookami Shoujoa… vain suuri osa siitä. Mutta tavallisten luentojen ja paneelien lisäksi Frostbitessa nähdään jälleen myös hieman interaktiivisempia keskustelupiirejä sekä työpajoja. Tänä vuonna huhujen (ja virallisen ohjelmakartan) mukaan luvassa on kuitenkin myös elokuvanäytöksenä Rakuen tsuiho (Pe Pääsali klo 18:00). Animea animetapahtumassa, mitä ihmettä tämä on?!

Fainttos: Tämä oli kyllä sellainen uutinen, että heti ilmoituksen nähdessäni nousi hymy huulilleni. Leffa sopii hienosti coniin, ja vastaavanlaista voisi harrastaa jatkossakin myös vanhempien elokuvien kanssa. Rakuen tsuihosta tekee erityisen se, että Gen Urobuchi, Frostbiten tämänkertainen kunniavieras, on käsikirjoittanut kyseisen elokuvan. Valitettavasti en itse elokuvaa pääse katsomaan, sillä menen pakotetusti katsomaan heti avajaisten jälkeen siskoni pitämän luennon Anime, taiteen kielletty inspiraatio (Pe Puuseppä 18:00). Ohjelma on varmasti mielenkiintoinen, joten suosittelen kaikkia tulemaan sitä seuraamaan – siskolta kuultuna on ainakin paljon tiukkaa tavaraa tiedossa.

Urobuchi on vaikuttanut muun muassa tälläkin hetkellä pyörivän Aldnoah.Zeron käsikirjoituksessa.

Urobuchi on vaikuttanut muun muassa tälläkin hetkellä pyörivän Aldnoah.Zeron käsikirjoituksessa.

Schaduw: Itselläni suunnitelmissa on mennä katsastamaan tämä elokuva, koska jonkunhan tästäkin blogista sekin on katsastettava. Olen yleensä aika surkea elokuvien katsoja, mutta aion nyt haastaa itseni ja ganbaroida kokonaisen elokuvanäytöksen läpi nukahtamatta. Elokuvan lisäksi erityisesti kiinnostaa myös sen jälkeen pidettävä talk show, jossa elokuvan käsikirjoittaja Gen Urobuchi ja ohjaaja Seiji Mizushima, joka oli vuoden 2013 Desuconin kunniavieras, keskustelevat elokuvasta. Varmasti mielenkiintoista settiä luvassa ja lisää kyseisen elokuvan teosta on mahdollista kuulla myös vielä lauantaina Seiji Mizushiman ohjelmassa Rakuen tsuiho pintaa syvemmältä (La Puuseppä klo 13:30), minne varmaan itsekin suuntaan.

Fainttos: Ajattelin mennä katsomaan lauantaina Urobuchi-ohjelmat, eli Valokeilassa Gen Urobuchi (La Pääsali 11:00) sekä Gen Urobuchi Q&A (La Pääsali 18:00). En yleensä käy kunniavierasohjelmissa, mutta ajattelin tämän kerran käydä jopa sellaiset katsastamassa. Tajusin muuten, että tulee istuttua aika monta tuntia lauantaina pääsalissa, sillä menen katsomaan myös Cosplay-kisat (La Pääsali 16:00). Valitettavasti tämä on päällekkäin Kyoto Animation -luennon (La Puuseppä 16:00) kanssa, jonka olisin mielelläni käynyt katsomassa, mutta ehkä cosplay-puoli minussa vie nyt voiton. Katson KyoAnit sitten myöhemmin netistä.

Schaduw: Aikamoinen ohjelmakattaus tosiaan taas löytyy tänä vuonna ja huikeita kunniavieraita. Tämän lisäksi ei selvästikään oltu unohdettu, että animessakin erittäin tärkeä juhla eli ystävänpäivä osuu juuri Frostbiten lauantaille, sillä luvassa on myös muutamia aiheeseen sopivia spesiaaleja. Itseäni kiinnostaa etenkin ystäväkirja, eikä pelkästään siksi, että katsoin Natsume Yuujinchoun, vaan myös siksi, että olisi todella kiva tutustua välillä uusiinkin animuhenkisiin ihmisiin, mutta saa nähdä, rohkaistunko tarpeeksi osallistuakseni.

vampire_knight_valentine

Jos olisimme Japanissa, ystävänpäivämme näyttäisi varmaan vähän tältä.

Fainttos: Itse ajattelin ehkä tuohon animevisaan osallistua, mutta muuten jää ystävänpäiväohjelma minulta varmaan väliin – vaikka ystäväkirjaidea onkin mahti. Tuossa visassa on vain se, että se alkaa iltabileiden alkamisajankohtaan nähden erittäin huonosti samaan aikaan. Iltabileissä ajattelin nimittäin myös ainakin käväistä, sillä kiinnostaa nähdä, miten niiden uusi sijainti conin myyntipöytäsalissa toimii. Aiemman vuoden bileiden melusta opittiin (itsekin luennolta twiittasin aiheesta) ja nyt siis kokeillaan uutta sijaintia.

Schaduw: Team Fainttos ja Schaduw tosiaan osallistunee animevisaan, koska jonkunhan se jumbosijakin pitää aina ottaa! Iltabileiden siirtäminen myyntipöytäsaliin kuulostaa mielenkiintoiselta idealta, sillä viime vuoden sijainti Metsähallissa ilmeisesti häiritsi joitakin samaan aikaan olleita ohjelmia ja olihan se muutenkin siellä vähän keskellä kaikkea, jolloin niiltä ei oikein voinut välttyä mitenkään, jos olisi halunnut (paitsi ehkä pysymällä kokonaan pois Sibeliustalolta). Myyntipöytäsalista löytynee ainakin tilaa ja menen kyllä itsekin mielenkiinnolla katsastamaan, miten iltabileet sinne asettuvat, vaikka bileet eivät noin yleensä muuten ole ihan minun juttuni. Ja ehkä iltabileissä esiintyvä tanssiryhmä BLUFF (La Finlandia-klubi klo 22:40) myös vähän kiinnostaa, kun tanssijuttuja itsekin joskus enemmän harrastin.

frostbile

Iltabileissä tullaan todennäköisesti tänäkin vuonna näkemään tämännäköistä porukkaa.

Fainttos: Siinä taisi olla aika lailla kaikki. Innolla kuitenkin odotan, mitä Frostbite nyt sitten ensi viikolla tuokaan tullessaan. Näillä eväin ei se kyllä pahasti vinoon voi ainakaan mennä. Onneksi ei tarvitse tehdä mitään viime hetken cosplayta tai vastaavaa, vaan saan tämän puolitoistaviikkoisen ennen conia vain rentoutua (niin paljon kuin koulu sen sallii) ja sitten suunnata kohti jo lähes nostalgista Sibeliustaloa.

Schaduw: Tosiaan, enimmät conkuumotukset on nyt saatu purettua tähän blogipostaukseen ja voi seesteisen rauhallisesti odottaa perjantai 13. päivää… not. Pakkaisin jo autoa, jos voisin. Mutta onneksi puolitoista viikkoa kuluu varmasti kuin siivillä ja pian seison taas Sibeliustalon ovilla (todennäköisesti jossakin Desusään mukaisessa hirveässä lumimyrskyssä). Mutta tässä siis tämänkertainen ennakkokatsauksemme Frostbiteen ja jälkipuintia luvassa parin viikon kuluttua, kunhan olemme toipuneet conista!

* viilein ainakin meidän muita talvitapahtumia tuntemattoman mittapuumme mukaan

Mainokset

Yksi kommentti

  1. […] Elokuvan väliin jääminen tosiaan vähän harmitti, kun olin siitä melko innoissani, kuten ehkä ennakkopostauksestamme kävi ilmi. Ehdin kuitenkin sentään juuri ja juuri katsomaan perjantaina luennon Sydän […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: