Syksyn 2014 huonot

Viime viikolla hehkutimme syyskauden parhaita sarjoja ja ToriSohva sukelsi jo uuden talvikauden sarjojen ensivaikutelmiin, mutta tällä viikolla palaamme vielä uudestaan syyskauden sarjoihin, sillä kauden parhaimmiston lisäksi täytyy tietenkin käydä varmuuden vuoksi läpi vielä huonoimmisto. Syyskauteen nimittäin kuului valitettavasti jotain, mikä olisi voinut jättää julkaisemattakin (tai edes katsomatta). Tässä postauksessa nimeämmekin siis syksyn huonoimmat sarjat.

syksy14_huonot

Toisinaan anime saattaa herättä lämpöisten ja kivojen tunteiden lisäksi muitakin tunteita.

Fainttos: Kyllä niitä huonojakin sarjoja tuli sitten katsottua enemmän kuin olisi pitänytkään. Minulle käy aika usein juuri näin. Jos haluatte katsoa, mitä kaikkia sarjoja katsoinkaan, niin voitte käydä katsomassa listan postauksestamme, jossa katsastelemme syyskauden huonoimpia sarjoja.

Schaduw: Ikävä kyllä kovasta valikoimisestani ja nirsoilusta huolimatta tuli tälläkin kaudella katsottua ainakin muutama teos, jotka olisin voinut skipatakin. Jotka toivoisin skipanneeni. Paha tapani olla droppaamatta ikinä mitään aiheutti siis tuskaa myös tällä kaudella. Ja lista minunkin katosmistani sarjoista löytyy tosiaan edellisestä postauksesta.

HUONOIN…

SARJA

twintailgrisaia

Fainttos: Tähän kategoriaan minulla oli muutamiakin ehdokkaita. Cross Ange, Grisaia no Kajitsu, Trinity Seven… Yksi kuitenkin mielestäni pähitti muut suhteellisen selkeästi ja kyseessä oli Ore, Twintail ni Narimasu. Sarja yritti olla hauska, muttei yltänyt tälle tasolle. Lisäksi se yritti olla paikoitellen todella höhlä, kuten ihmiskunnan twintails-tykkatyyliominaisuutta havitteleva pahisjoukko jo osoittaa, muttei onnistunut siinäkään. Kannattaa katsoa Samurai Flamenco jos tällaista höhlää animea haluaa. Kaiken kukkuraksi en pitänyt sarjassa yhdestäkään hahmosta.

Schaduw: Minulla oli hieman vaikeuksia valita kauden huonointa sarjaa, koska vastakkain olivat ne ylipäätään animena huonohkot sarjat ja toisaalta taas se, josta itse pidin ehdottomasti kaikista vähiten. Katsomistani sarjoista kauden surkeimpiin kuuluivat ehdottomasti ainakin Trinity Seven ja Girlfriend (Kari), joilta en tosin paljoa odottanutkaan. Ne olivat kuitenkin vielä siedettävää katsottavaa. Toisessa oli paljon tissejä ja toisessa ihan sairaan monta hassua tyttöä tekemässä hassuja juttuja. Tällä kertaa huonoimman sarjan titteli taitaa kyllä mennä omalle inhokilleni eli Grisaia no Kajitsulle, sillä yli puolet siitä oli erittäin epämiellyttävää ja häiritsevää katsottavaa. Sarja sinänsä ei ehkä ollut varsinaisesti huono siinä mielessä kuin itse huonon käsitän ja siinä oli joitakin osia, joista melkein jopa pidin, mutta myös erittäin paljon sellaista, mistä en pitänyt. Taustatietona täytyy varmaan sanoa, että inhoan kaikenlaista väkivaltaa ja väkivaltaista kauhua ja vältän niitä tietoisesti ja Grisaiassa mässäiltiin näillä kyllä oikein urakalla. Veri lentää sarjassa melkein koko ajan ja kaikki tällaiset ällöttävyydet on kuvattu mielestäni huomattavasti realistisemmin kuin animessa yleensä. Jutut oli viety jopa jo animen mittapuulla mauttomuuksiin. Jos traagiset ihmiskohtalot, väkivalta ja jatkuva veren lentäminen kuitenkin viehättävät, voi joku Grisaiasta ehkä jopa pitääkin. Sarjan tarina sinällään ei ollu mielestäni kuitenkaan huono ja esimerkiksi päähenkilöpoika Kazami Yuuji vaikutti melkein mielenkiintoiselta.

OP

ronjaorenchi_no_furo_jijou

Fainttos: Sanzoku no Musume Ronjan opening on saamattoman tylsä. Animaatio on kankeaa 3D-animaatiota ja musiikki mitäänsanomaton. Kappaleen instrumentaalinen versio toimii sarjassa itsessään joissain kohtauksissa, mutta opening on vain tylsä kaikin puolin.

Schaduw: Parhaan openingin ja endingin valinta on vaikeaa, mutta huomattavasti helpompaa kuin huonoimpien valinta. Tällä kaudella ei muistaakseni ollut yhtään sellaista OP:ta, joka olisi varsinaisesti ollut silmiinpistävän huono mielestäni, mutta monia tylsähköjä kyllä löytyy, esimerkiksi Girlfriend (Kari):sta ja Daitoshokan no Hitsujikaista. Huonoimman openingin palkinto taitaa kuitenkin mennä (sarjana loistavan) Orenchi no Furo Jijoun OP:lle, jossa ei oikein tuntunut olevan mitään järkeä eikä se liittynyt hirveästi sarjaan ja tunnelmakin oli ihan väärä. Se tuntui enemmänkin joltain uimapoikaviittaukselta, mutta tiedä häntä. Minulle se ei ainakaan kauheasti auennut.

ED

twintaildaitoshokan_no_hitsujikai

Fainttos: Huonoin sarja omistaa myös huonoimman endingin. Ore, Twintail ni Narimasun ending on todella laiskasti toteutettu. Animointiinkaan ei olla nähty vaivaa, sillä hahmot möllöttävät armotta paikallaan ja still-kuvia on kulutettu runsaasti.

Schaduw: Myös kaudein huonointa endingiä on melko vaikea kruunata. Yuuki Yuuna wa Yuusha de Arun ED oli visuaalisesti jokseenkin tylsähkö, mutta pidin kuitenkin kappaleesta, joten se ehkäpä pelastuu tällä kertaa. Annettakoon siis tällä kertaa huonoimman – tai tässä tapauksessa ehkä lähinnä eniten keskinkertaisen – endingin titteli Daitoshokan no Hitsujikaille. En tosiaan tiedä, että oliko se nyt mitenkään erityisen huono, mutta siinä määrin keskinkertainen ja tylsä, että jaksoin kuunnella sen kokonaan kerran vain tätä postausta varten…

ANIMAATIO

crossange

Fainttos: Olisin voinut valita tähänkin Twintailin, sillä sen animaatio on todella huonoa. Muistin kuitenkin, että eräässä sarjassa taitaa olla peräti huonompi animointi: Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo. Twintailissa hahmot ovat sentään joskus still-kuvissa siedettävän näköisiä, mutta Cross Angessa on vaikeaa löytää yhtään hyvän näköistä framea. Jo openingin kolme ensimmäistä sekuntia osoittavat sarjan animaation surkeuden. Toisessa openingissa on lisäksi käytetty pelkästään jo aiemmin esiintyneitä kohtauksia.

TYTTÖ

dianeinubouzaki_fuu

Fainttos: Nanatsu no Taizain Diane on hahmoyppiä, jollaisia vihaan tsunderejen lisäksi eniten. Hän ilmoittaa kaikille rakastavansa jotain poikaa, vaikka toinen selvästi ei tykkää hänestä. Lisäksi jos joku toinen tyttö edes juttelee hänen rakastajallensa, saa hahmo hirmuisen raivarin. Kaiken lisäksi Dianen design on harvinaisen ruma. On harvinaisen epäkäytännöllistä hahmosuunnittelua tehdä sarjaan jättiläishahmo, sillä hän muun muassa jää aina talojen ulkopuolelle, kurkkii ikkunoista tai vastaavaa.

Schaduw: Kaudelle mahtui vähän enemmänkin huonohkoja tyttöhahmoja, mutta monet omista inhokeistani löytyivät Yuuki Yuuna wa Yuusha de Arusta. Tai ehkä inhokki saattaa olla hieman vahva sana, mutta joka tapauksessa ainoa tyttö, josta sarjassa pidin edes vähän oli Tougou Mimori. Muut sen sijaan sijoittuivat ärsyttävyysasteikolle siten, että Inubouzakin sisarukset ovat lähestulkoon jaetulla ykkössijalla. Vanhemman Fuun kohdalla minua ärsytti etenkin hänen asenteensa olla ensin koko ajan pomottamassa kaikkia ja kertomatta näille mitään ja seuraavassa käänteessä sitten taas itkettiin ja pyydeltiin anteeksi. Itsuki taas yksinkertaisesti oli hahmona mielestäni täysin mitäänsanomaton ja hänen jatkuva (ärsyttävän) isosiskonsa ihailu alkoi käydä hermoille ennen pitkää. Jos jompikumpi nyt kuitenkin pitää valita, niin ehkä sitten isosisko Inubouzaki Fuu.

POIKA

chutaroukimura_yoshito

Fainttos: Chutarou (Donten ni Warau) on yksi kolmesta sarjan päähenkilöveljeksestä. Päähenkilön titteliä hän ei kyllä mitenkään ansaitsisi, sillä hän ei tee koko sarjassa mitään loppua lukuun ottamatta. Kaiken kukkuraksi hänen luonteensa on erittäin ärsyttävä: hölmö kakara. Valitetaan nyt vielä hieman designistakin. Mikä ihme tuo pömpelihattu hänen päässäänkin mahtaa olla? Turha se ainakin on – kuten koko hahmo.

Schaduw: Amagi Brilliant Parkin maskoteista suurin osa ei vakuuttanut yhtään, mutta en nyt tiedä, voiko heitä varsinaisesti lukea kuitenkaan poikiin… Ookami Shoujo to Kuro Oujistahan näitä löytyisi ihan mukavasti ja täytyy sanoa, että en kauheasti tykännyt myöskään Gugure! Kokkuri-sanin koirajumalasta eli Inugamista. Ehkäpä kaikista huonoimman pojan palkinto menee kuitenkin Ookami Shoujon kaikista ikävimmälle pojalle eli Kimura Yoshitolle. Hän onnistui tosin kyllä saamaan sarjan muut huonot pojat näyttämään ihan siedettäviltä!

JUONI

terraformarsdaitoshokan_no_hitsujikai

Fainttos: Terra Formarsin ensimmäiset kolme jaksoa ovat erittäin mielenkiintoisia, ja olin hehkuttamassa sarjaa jo Twitterissäkin. Joukko ihmisiä lähetetään marsiin tuhoamaan omituinen ötökkäsivilisaatio. Marsin pinnalle päästyään paljastui sarjan todellinen olemus. Loppusarja olikin pelkkää taistelemista ja kaikki jäi kesken. Tarinaa ei käsitelty kummoisemmin, eikä hahmojen elämästä ennen reissua kertoneet flashbackit riittäneet pitämään mielenkiintoa yllä. Olin äärettömän pettynyt, sillä sarja oikeasti vaikutti kiinnostavalta.

Schaduw: Jos jätän tässä kategoriassa nyt huomiotta sellaiset sarjat, joissa ei varsinaisesti mitään juonta ollut eikä ollut kai tarkoituskaan olla (kuten esimerkiksi Girlfriend (Kari), Gugure! Kokkuri-san ja Sora no Method), vaihtoehdot käyvät melko vähiin. Jäljellä olevista huonoin juoni lieneekin sitten Daitoshokan no Hitsujikaissa. Sarjassa oli selvästi joku idea, mutta se tuntui matkan varrella aina häviävän johonkin ja sitten taas ilmaantuvan takaisin. Kaikki ilmeisesti yllättäväksi tarkoitetut juonielementitkin olivat melko ennalta-arvattavia. Kaiken kaikkiaan ei kuitenkaan juoneltaan mitään ihan pohjasakkaa, mutta kun tällä kaudella katsomistani joku piti valita ja muut olivat huomattavasti parempia.

SUURIN PETTYMYS

grisaiadanna_ga_nani_wo_itteiru_ka_wakaranai_ken

Fainttos: Olisin voinut laittaa tähän Terra Formarsin, sillä olin todellakin sen juonesta erittäin pettynyt. Valitsin osittain vaihtelunkin vuoksi toisen sarjan, josta petyin. Grisaia no Kajitsun ensimmäinen jakso vaikutti erittäin lupaavalta. Se viimeisellä minuutilla muutti sarjan tunnelman ja juonen totaalisesti. Olin innoissani, sillä toivoin erilaista haaremisarjaa. No, sainpahan erilaisen sarjani, mutta eri tavalla kuin halusin. Loppusarja olikin sitten huonosti kirjoitettua tarinaa ja fanservicea, ja sarja yritti kohahduttaa mahdollisimman oudoilla tavoilla. Kaikilla hahmoilla oli muun muassa erittäin synkät menneisyydet, jotka oli kirjoitettu erittäin kömpelösti. Lisäksi lopun ihmeellinen kolmen jakson flashbackailu oli kerrassaan raivostuttavaa.

Schaduw: Allekirjoitan täysin Fainttosin kommentit Grisaiasta, mutta en itse odottanutkaan koko sarjalta kovin paljoa, joten en ehkä voi itse kruunata sitä kauden suurimmaksi pettymykseksi. Sen sijaan olin melko pettynyt esimerkiksi Sora no Methodiin, sillä se oli jotenkin huomattavasti tylsempi ja mitäänsanomattomampi kuin olin odottanut. Suurin pettymykseni taisi kuitenkin olla lyhytanime Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken. Jostain syystä odotukseni ja todellisuus eivät vain yhtään kohdanneet tässä sarjassa. Sarja oli ihan okei, mutta sen huumori ei kuitenkaan naurattanut muistaakseni kertaakaan ja jopa kolmen minuutin jaksot tuntuivat välillä pitkiltä. Tiedä sitten, olivatko sarjan vitsit minulle liian otakuja vai liian avioliittoja, mutta jokin vaan ei klikannut oikein, vaikka olinkin odottanut pitäväni sarjasta.

Näin on sitten vihdoin syyskausi 2014 saatu pakettiin ja aika suunnata katseet kohti talvikautta, jonne toivon mukaan mahtuu paljon hyvää animea, hauskoja hahmoja ja jatko-osia vain hyviin sarjoihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: