Talvikauden 2015 valikoidut

Viimekertaisesta kausiblogauksestani onkin jo aikaa. Talvikausi on täynnä toivoa, kunnes se loppuu ja huomaan dropanneeni kaiken. Nyt olisi kuitenkin tällaiset valittuna ja ensimmäiset – joistain jopa toiset – jaksot vilkuiltuna.

Ansatsu kyoushitsu

Assclassista on tässä vaiheessa hyvin vähän sanottavaa. Anime tuntuu tökeröltä, mikä johtunee mangan kirjaimellisesta seuraamisesta. Ainakin se näyttää käsittämättömän rumalta, mikä tosiasia tuskin tulee muuttumaan tulevissa jaksoissa.

Binan koukou chikyuu bouei-bu Love!

Suhtaudun Bouei-buhun ristiriitaisin tuntein. Toisaalta sarjassa on paikoin hauskoja oivalluksia ja miesyleisön taikatyttöparodioista poikkeavia huomioita taikatyttögenrestä, mutta toisaalta se ei muuten ole kovin hyvin tehty. Yleisilme on väritystä myöten valju. Ehdottoman anteeksiantamatonta on, ettei henshin-pätkiin ole panostettu läheskään tarpeeksi. Taikatyttöjen ystävänä onhan tämä kuitenkin ehdottomasti katsottava.

Death Parade

talvi15a

Death Parade on äärimmäisen tyylikäs, ilmapiiriltään voimakas ja idealtaan kiinnostava. Innostusta ikävästi latistaa mitään spoilaamatta ensimmäisen jakson loppuratkaisu – tai lähinnä se, että katsojan tunnutaan olevan automaattisesti samaa mieltä sarjan kanssa, ja ettei sen kummempia perusteluja kaivattaisi. Odotan sarjan jatkuvan Jigoku shoujo -tyyliin episodimaisena ikävien ihmisten ja kurjien kohtaloiden tutkielmana, mutta toivon mukaan myös Quindecimin työntekijöiden hahmoja ja taustoja avataan siinä ohella.

Junketsu no Maria

Ottaen huomioon miten synkkiä aiheita – sotaa ja noitavainoa – Junketsu no Maria käsittelee, sarjan ilmapiiri on mukavan leppoisa ja valoisa. Maria on söpö ja sympaattinen päähahmo, ja muutkin noidat ovat kiinnostavia. Miljöö ja ajanjakso miellyttävät, ja sarjalla tuntuu olevan samanlainen hyvin rehellinen ote fantasiaelementteihin kuin Hitsugi no Chaikalla. Kaiken lisäksi Junketsu no Maria ei edes ole ihan hirveän chuuni sarja, vaikka noitien hahmodesignit meinaavatkin mennä hölmön puolelle.

Kancolle

Olen ehkä liiankin innoissani Kancollen animesovituksesta. Syynä on tietenkin se, että vaikka laivatytöt kuulostavat ajatuksena ja näyttävät kivalta, en ihan vielä haluaisi luopua kaikista muista harrastuksistani ja vapaa-ajastani kärsiäkseni kuuriimuilla kirjoitetun selainpelin parissa. Onneksi animesovitus on tähän mennessä ollut hyvin nyyppäystävällinen, vaikka mukana on selvästi amiraaleille suunnattuja viittauksia.

Koufuku Graffiti

talvi15b

Söpöt tytöt syövät herkulliselta näyttävää ruokaa, joten miksi ei. Animeruoka näyttää aina hyvältä. Ryoun ja Kirinin yhteiseloa on kiva seurata. Saa nähdä, millainen kolmannesta tytöstä paljastuu.

The Rolling Girls

Ensimmäisessä jaksossa tapahtui… Jotain. Sillä tuskin on mitään väliä. Rolling Girlsin pointti on tytöt hassuissa tamineissa mättämässä toisiaan valtavan kivalla animaatiolla. Ensimmäisen jakson huumori oli toimivaa, ja kaikki näytti kivalta. Toivottavasti epäkiinnostavan maailman sijaan sarja keskittyy mättöön, huumoriin ja mahdollisesti vakavampana vastapainona päähahmojen välisiin suhteisiin.

Saekano

Nätti sarja, jota kannattaa katsoa ihan vain koska se on nätti. Eikä Saekano noin haaremeisana kouluromanssi-komedianaranobesovituksenakaan vaikuta mitenkään huonolta.

iM@S Cinderella Girls

talvi15c

Ensimmäiseen iM@S-sovitukseen tarttuminen on jostain ihmeen syystä jäänyt yhä. Idolisarjat tuppaavat olemaan kivoja, ja iM@S taitaa olla ainoa ainoa idolisarja joka ei a) turvaudu 3D:hen b) näytä Wake Up! Girlsiltä.

Yuri kuma arashi

Ikuhara menee aina automaattisesti pakko ottaa -kategoriaan. Ikuharan vahvuus on ainakin Utenassa ja Penguindrumissa kaiken täysin härön ja ihanan itsearvoisen symboliikan ja kuvakikkailujen ohella loppuhuipennuksissa ja katarsiksessa. Ikävä kyllä Yurikumaa on luvassa vain 12 jaksoa, mikä tarkoittaa taas sitä, että juoni jouduttaneen pitämään aika simppelinä ja pintapuoleisena. Onneksi jo ensimmäiset kaksi jaksoa ovat olleet mukavan ikuharaisaa menoa.

Kamisama hajimemashita keikkui listallani, kunnes ensimmäisen jakson kuudennen minuutin kohdalla tajusin, etten muistanut ensimmäisestä kaudesta oikein mitään. En edes sitä, miksi ylipäätään pidin sarjasta. Nosto takaisin on mahdollinen mutta epätodennäköinen. Ensiminuuttien diaesitys ei oikein saanut vakuutettua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: