Animujoulukalenterit 2014

Joulukuun alkuun on enää 3 yötä, joten nyt jos koskaan on #animujoulukalenterin valinta ajankohtaista. Itse mietin tätä asiaa pitkään ja hartaasti jo tämän kuun alusta asti ja päädyin loppujen lopuksi siihen, että katson pari ensimmäistä kautta Natsume Yuujinchouta. Sen 13-jaksoisista kausista johtuen jaksoja tulee kasaan pari liikaa, mutta ajattelin kompensoida tätä aloittamalla katsomisen jo nyt viikonloppuna. Yuujinchou on kuitenkin pitänyt katsoa jo noin ikuisuuden, joten ehkä inspiroidun tämän joulukalenterini myötä sitten katsomaan joululomalla vielä loputkin kaudet.

Animejoulukalenteri kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa siis sitä, että valitaan jokin 24-jaksoinen sarja (tai kaksi 12-jaksoista sarjaa… tai jotain vähän sinne päin), joka sitten katsotaan joulukuun ensimmäisen 24 päivän aikana siten, että ideaalisesti joka päivä katsotaan yksi jakso. Joko teillä kaikilla on valittuna omat animujoulukalenterinne? Jos on, jättäkää kommenttine tuonne alas ja kertokaa, mitä aiotte katsoa! Jos sen sijaan sinulla ei ole vielä harmaintakaan aavistusta siitä, mitä voisit katsoa, kokosin tähän joitakin huimia ehdotuksia.

Lovely★Complex (24 jaksoa)

lovely_complex_001

Sattumalta molemmat ovat myös punapäitä…!

Romanttinen komedia lyhyestä pojasta ja pitkästä tytöstä, jotka eivät sitten todellakaan missään tapauksessa ikinä koskaan ainakaan tykkää toisistaan. Anime ilmestyi jo seitsemän vuotta sitten, mutta nämä jututhan eivät koskaan vanhene ja tässä kohtaa kannattaa myös huomauttaa, että sarja sijoittuu jonnekin Kansain alueelle, joten luvassa on sitä kuuluisaa kansai-beniä, mikä ehkä nostaa tämän sarjan arvosanaa vähintään puolellatoista.

Kobato. (24 jaksoa)

kobato_002

Kobato on söpö, mutta älkää antako lelukoiran ulkonäön hämätä.

Tykkäsin itse aikanaan Kobatosta tosi paljon ja koska siinä nyt sattuu olemaan tasan 24 jaksoa, listaan sen tännekin. Sarja oli tosi nättiä katsottavaa ja hahmot ihania. Tarinaan mahtuu niin huumoria kuin draamaakin ja lisäksi mukana on hieman fantasiaelementtejäkin. Kobato on nuori tyttö, joka on saapunut maan päälle parantamaan ihmisten sydämiä kerätäkseen ”konpeito” -karkkeja, joita hän tarvitsee päästäkseen erääseen paikkaan. Kobatossa näyttäytyy myös joitakin CLAMPin Tsubasa-sarjasta tuttuja hahmoja.

Barakamon ja Gekkan Shoujo Nozaki-kun (12 + 12 jaksoa)

gekkan_barakamon

Jos nämä sarjat jäivät kesäkaudelta väliin, niin nyt on aika katsoa ne!

Jäikö viime kauden animen katsomisesi jotenkin vähäiseksi? Jos haluat ottaa vain parhaat palat päältä kesäkaudesta 2014, niin tässä on ehkä kaksi kauden suurinta positiivista yllättäjää. Barakamon kertoo pieneen saarikylään muuttavasta kaupunkilaisnuorukaisesta ja Gekkan Shoujo Nozaki-kun taas puolestaan lukioikäisestä pojasta, joka kirjoittaa shoujomangaa. Nämä kaksi slice of life -komediaa varmasti ilahduttaisivat joulukuisia, pimeitä päiviä!

Amnesia ja Kamigami no Asobi (12 + 12 jaksoa)

amnesia_kamigami

Tarjoilijoita ja jumalia

Oletko kenties käänteishaaremien ja otomepelisovistusten ystävä? Jos olet, olet todennäköisesti jo nähnyt nämä, mutta jos sen sijaan olet vain lievästi utelias ja tahdo pilata lähestulkoon puolet joulukuustasi, tässä sinulle loistava paketti! Kamigami no Asobi on ehkä tämän hetken paras otomesovitus, mutta Amnesiasta ei ikävä kyllä voi sanoa samaa. Se kuitenkin selventää huikeasti sen, mistä suuressa osassa otomesovituksia on kyse. Suosittelen katsomaan nimenomaan Amnesian ensin, sillä sen jälkeen Kamigami no Asobi vaikuttaa jopa normaaliakin paremmalta! (Huom. jos tahdot pilata koko joulunodotusaikasi tai uskot naiivisti, että on siedettävämpää katsoa 15-minuuttista kuin 24-minuuttista otomesarjaa, vaihda Kamigami no Asobi Diabolik Loversiin. Tällöin suosittelen kuitenkin Amnesian siirtämistä jälkimmäiseksi sarjaksi, sillä Diabolik Lovers saa jopa sen näyttämään suloiselta rakkaustarinalta.)

Free! ja Free! Eternal Summer (13 + 13 jaksoa)

free_002

Myöntäkää pois, Nagisa on ihan oikeassa.

Elleivät uimapojat ole vielä tuttuja, niin nyt on korkea aika heille edes mahdollisuus! Luvassa on lihaksia ja säihkettä ja ehkä myös vähän uintia. Kakkua ja teetä on huomattavasti vähemmän kuin K-ON!:issa, mutta draamaa sen sijaan ehkä enemmän. Jos talvi ei ole sinun juttusi, niin nämä kesäiset uimasarjat vievät sinut varmasti lämpimämpiin tunnelmiin…! Ensimmäistä kautta kannattaa ainakin edes vilkaista jo pelkän ED-kappaleen takiakin.

Onko sinulla mielessäsi jotain muitakin loistavia animejoulukalenteripaketteja? Muista jättää omat ehdotuksesi alhaalla olevaan kommenttiosioon, niin ne ovat mukana harkinnassa, kun mietimme, mitä ensi vuoden animejoulukalenterina voisi katsoa!

Yksi kommentti

  1. Voi kun olisin jättänyt Barakamonin ja Nozaki-kunin kesällä katsomatta, olisivat muuten tehneet joulunodotuksesta noin tuhat kertaa hauskemman kokemuksen :D Itse taisin viime vuonna katsoa Tatami Galaxyn ja Baccanon. Toimivat todella hyvin jakso per päivä -tahdilla katsomiseen, kumpaakaan kun ei varsinaisesti tee mieli katsoa montaa jaksoa peräkkäin (vaikka hyviä ovat kumpikin). Steins;Gate voisi myös toimia hyvin tähän tarkoitukseen. Jaksoja on tasan 24, alku on hidas mutta loppupuoli uskomaton. Joulupyhät voikin sitten käyttää uuden OTP:nsa perään itkemiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: