Kesäkauden 2014 huonoimmat

Alkuviikosta pohdimme kesäkauden parhaita sarjoja, joten nyt vuorossa ovat kesäkauden surkeimmat sarjat. Emme edelleenkään ole saaneet katsottua kaikkia kesäkauden sarjoja, joten arviot on tehty sen pohjalta, mitä kumpikin on sattunut katsomaan. Listat sarjoista löytyvät alkuviikon postauksestamme. Sarjojen huonoimpien puolien arvostelu osoittautui huomattavasti vaikeammaksi kuin hyvien puolien, mutta yritimme nyt kuitenkin parhaamme.

huonoin

Huono sarja voi aiheuttaa kuvan mukaisia tunteita.

HUONOIN…

SARJA

momokyunswordcover_railwars

Fainttos: Momo Kyun Sword. Tässä kategoriassa sain tarkastella lopultakin droppaamiani sarjoja, ja yksi niistä aiheutti yhäkin kakomisreaktioja – nimittäin Momo Kyun Sword. Sarja on todella ruma, tyhmä, tylsä ja niin kovin geneerinen. Tissitypy aikoo pelastaa maailman (tai jotain vastaavaa, en ole varma miten tarina etenee, kun ensimmäinen jakso sai minut jo droppaamaan sarjan). Sinänsä fanservice, jolla sarja siis yrittää myydä, ei minua häiritse, mutta jos se on ainut asia, jota seikkailusarja pystyy tarjoamaan, en koe sarjan olevan katsomisen arvoinen.

Schaduw: En tällä kaudella katsonut oikeastaan edes mitään kauhean huonoa (ja tämä on minulle aika saavutus!). Ainoat, joista en niin paljoa tällä kaudella pitänyt olivat Glasslip ja Rail Wars! Olen kuitenkin palkinnut Glasslipin tässä monessa muussa kategoriassa, joten monipuolisuuden ja edes vähäisen objektiivisuuden nimissä minun huonoimman sarjan tittelini menee tällä kaudella Rail Wars!:ille, koska Glasslip sentään oli nätti ja paikoin ihan miellyttävä. Rail Wars! ei myöskään ollut mitään täyttä tuskaa, koska se oli jo niin huono, että se oli melkein hyvä. Joka tapauksessa juoni oli kuitenkin melko olematon, kaikki realistisuus puuttui (junanippelitiedot ehkä saattoivat ollakin oikein, mutta voiko junan oikeasti pysäyttää roikkumalla sen perässä?), fanservice tuntui tosi pakotetulta ja ylipäätään asioissa ei suurimman osan ajasta ollut mitään järkeä. Jos kuitenkin haluaa hyvät naurut, eikä ruudulla vilisevät ylisuuret takamukset ja melonit häiritse, kannattaa kyllä katsoa Rail Wars!. Etenkin, jos sattuu vielä tykkäämään junistakin. Muuten siitä kannattanee kuitenkin pysyä mahdollisimman kaukana.

OP

cover_railwars

Schaduw: Tämä kategoria oli vähän vaikea ja katsoin tosiaan varsin vähän kesäkauden uusia sarjoja, mutta ehkä niistä katsomistani huonoin opening oli Rail Wars!:issa, jos joku pitää valita. Endingistä melkein pidin, mutta openingista sen sijaan erityisesti en. En tykännyt kappaleesta yhtään (mikä tosin nyt lieneekin aika musiikkimakukysymys) ja ja visuaalisena ratkaisuna sinivalkoiset junapiirrustukset vierekkäin värillisen animaation kanssa oli vähintäänkin outo ratkaisu.

Fainttos: Löydän hyvän OP:n helposti, mutta on yllättävän hankalaa ruveta määrittelemään, että mikä on huonoin OP. Täten en valitsekaan tähän kategoriaan mitään. Komppaan kuitenkin Schaduwin valintaa siinä mielessä, että olihan tuo Rail Warsin OP aika tylsä.

ED

cover_glasslip

Fainttos: Sama vika kuin OP:n kanssa – en pysty vertailemaan ED:iden huonoutta. Se on joko hyvä tai mitäänsanomaton, ja jälkimmäisten vertaileminen on haastavaa.

Schaduw: Myös huonoin ED oli tosiaan yllättävän vaikea valita, mutta valitsen ehkä Glasslipin endingin. Siinä oli mielestäni musiikki ihan ok eikä se nyt ollut erityisen rumakaan, mutta jotenkin se ei sopinut ollenkaan sarjan luonteeseen muuten. Koko sarjan keskittyi lähinnä ihmissuhdedraamassa vellomiseen ja elämisen suureen tuskaan ja mielestäni kaikki hahmot olivat jollakin tavalla vähän ikäviä, mutta sitten endingissä ne lentelevät chibimuodossa glitterin ja sateenkaarisydänten saattelemana pisin ruutua. Niinkuin mitä ihmettä. :D

ANIMAATIO

dramatical

Fainttos: DRAMAtical Murder. Oli hankala valita sarja, jossa animaatio oli oikeasti huonoin. Monessa sarjassa nimittäin animaatio ei todellakaan ole tärkein asia, joten en sellaisesta viitsi valittaa. DRAMAtical Murderissa kuitenkin animaatiolla on jopa merkitystä, sillä taistelukohtauksiakin löytyy. No, ne taistelukohtauksetkin on toteutettu osittain rumalla CGI:llä. Piirrosanimaatio on myös todella kankeaa, niin taisteluissa kuin niiden ulkopuolellakin.

Schaduw: En lähde tässäkään kohdassa varmaan arvostelemaan animaatioita… Ainakaan missään katsomissani sarjoissa se ei ollut niin huonoa, että olisin kiinnittänyt asiaan jotain huomiota.

TYTTÖ

risaglasslip_yanagi

Fainttos: Risa (Zankyou no Terror). Tämä oli helppo valinta, sillä Risa sai minut vain suuttumaan koko ajan. Hän ei oikeasti saa aikaan mitään, ja on vain neito pulassa. Oikeastaan, hän on vain ongelmallinen hahmo. Lisäksi ärsyttää, kuinka katsoja yritetään saada pitämään hänestä korostamalla hänen heikkouttaan. Tämä näkyy muun muassa siinä, että sarjan ED:ssä kuvataan, kun Risa hitaasti vajoaa veden alle.

Schaduw: Kaikki kauden huonoimmat tytöt löytyivät kyllä Glasslipistä. Glasslipin tytöistä Touko oli ehkä siedettävin, mutta en tykännyt kauheasti siitäkään. Nimettäköön huonoimmaksi tytöksi nyt kuitenkin sitten saman sarjan Yanagi Takayama, koska jostan syystä kyseinen hahmo nyt vain suurimman osan ajasta ärsytti minua aika paljon. Maininnan arvoinen tässä kohtaa olisi myös Sachi Nagamiya, niin ikään myös Glasslipistä, sillä suloisesta ulkokuorestaan huolimatta hän nyt oli ehkä vähän niin sanotusti mäntti siinä, miten kohteli Hiroa.

POIKA

aobaglasslip_yuki

Fainttos: Aoba (DRAMAtical Murder). Huonoin poika olikin sitten hankalampi päättää, sillä mikään mieshahmo ei itseäni oikein saanut ärsyyntymään. DRAMAtical Murderin droppasin kolmosjakson jälkeen, mutta päähenkilö Aoba pääsee nyt edustamaan vaikkapa huonointa poikaa. Hänen designinsa ensinnäkin on erittäin hämmentävä eikä toimi yhtään. Lisäksi hahmo vaikutti todella tylsältä ja persoonattomalta.

Schaduw: Rail Wars!:in katsoneet saattavat muistaa, että pääpojan lisäksi sarjassa oli myös toinenkin miespuolinen henkilö. Mutta jos eivät muista, niin en ole erityisen yllättynyt. Shou Iwaizumin olemassaololle näytti olevan koko sarjassa vain yksi syy ja se oli näyttää, että maailmassa on olemassa muitakin miehiä kuin vain päähenkilöpoika. Ei kuitenkaan ole varsinaisesti Iwaizumin vika, että se sai ihan tajuttoman vähän ruutuaikaa, koska hahmo sinänsä olisi voinut olla ihan miellyttävä, jollei olisi jäänyt ihan hajuttomaksi ja mauttomaksi. Niinpä taidan joutua antamaan huonoimman pojan palkinnonkin Glasslipiin päin, sillä yllättäen sieltä löytyi myös ärsyttäviä poikahahmoja ja ikävin heistä oli ehkäpä Yuki Iminari, joka tuntui vähän köyhän miehen versiolta Free!:n Harukasta. Ensimmäisen jakson kohdalla vielä kovasti halusin tykätä Yukista, mutta sarjan edetessä tunteeni kyllä viilenivät aika paljon.

JUONI

cover_eternalsummercover_glasslip

Fainttos: Free! Eternal Summer. Tähän kategoriaan olisi sopinut niin huonoimmaksi sarjaksi nimittämäni Momo Kyun Sword, erittäin tyhmä sarja Bakumatsu Rock kuin niin moni muukin. Päädyin kuitenkin sarjaan, jonka kanssa petyin eniten. Freen ensimmäisellä kaudella ei paljon muuta tapahtunut kuin poikien uimaklubin pystytystä ja Rinin märinää. Ja tämähän toimi. Nyt kakkoskaudella olisin kaivannut vain samanlaista, ja alku vaikuttikin lupaavalta. Lopussa kuitenkin petyin suuresti, kun suuren suurta draamaa alkoikin pursuamaan joka tuutista. Ja tämä ei mielestäni oikein toiminut, sillä olisin vain halunnut katsoa poikien toilailuja. Sinänsä hyvä, että hahmokehitystä tapahtui, mutta kerrankin olisin vain kaivannut hahmojen arkiaskareita enemmän.

Schaduw: Olen erittäin järkyttynyt Fainttosin Free!-tuomiosta ja täysin eri mieltä, kuten saatatte ehkä kuvitella, jos muistatte, että itse annoin parhaan juonen palkinnon tälle samaiselle sarjalle. Mutta yritän nyt silti kuitenkin saada kerrottua, missä sarjassa oikeasti oli tämän kauden huonoin juoni. En tietysti tosiaan katsonut tällä kaudella kovin montaa sarjaa edes, mutta ehkäpä juuri sen takia huonoin juoni onkin helppo päättää. Se oli nimittäin Glasslipissä. Tyyliltään Glasslip oli melko paljon slice of life, mutta siinä oli myös paljon elementtejä, jotka saivat ainakin minut odottamaan ja toivomaan jonkinlaista juonta ja selitystä esimerkiksi näille ”tulevaisuuden palasille”. Jaksoin katsoa koko sarjan läpi vain siksi, että odotin sitä kohtaa, jossa kaikki lopulta jotenkin selitettäisiin, mutta odotan sitä edelleen ja se hiukan raivostuttaa. En vieläkään tiedä, mistä koko sarjassa oli edes kyse. Jos joku muu tietää, niin kertokaa minullekin. Haluaisin tietää, oliko Glasslip vain liian taiteellinen sarja minulle vai eikö siinä oikeasti ollut mitään päätä eikä häntää.

SUURIN PETTYMYS

crystalcover_glasslip

Fainttos: Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal. Sailor Mooniin pienenä tutustuneena odotin innolla, miten toimiva kokonaisuus Crystal tulisi olemaan. Jouduin pettymään, sillä sarjassa on niin paljon väärin. Jo OP sai minussa ensimmäisen kerran kylmät väreet – siis ne huonot väreet – kun CGI tuli kuvioon. Arvasin, että hahmojen henshineissäkin käytettäisiin sitä, ja niin kävikin. Ja ne näyttävät rumilta. Kokonaisuutenakin sarja etenee hirveää vauhtia, näyttää pliisulta sekä animaatio on kankeaa. Katsoisin paljon mieluummin vanhempaa Sailor Moonia kuin Crystalia.

Scahduw: Kaikkien edellisten valintojeni jälkeen kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että valitsen Glasslipin myös kesäkauden suurimmaksi pettymykseksi. Kuvauksen perusteella sarja vaikutti kiinnostavalta, visuaalisesti se oli erittäin nätti, asetelma oli hyvä, ihmissuhdedraama riittii ja se oli vähän Nagi no Asukaran tyylistä… mutta jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Kaiken piti olla kunnossa, mutta en vaan pystynyt tykkäämään koko sarjasta. Viimeiseen jaksoon mennessä minulla oli luotaantyöntäviä tunteita kaikkia hahmojakin kohtaan jo. Jotenkin sarja tuntui vain melko sekavalta eivätkä hahmotkaan olleet erityisen rakastettavia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: