Kesäkauden mietteitä: Ao Haru Ride, Gekkan Shoujo Nozaki-kun & Glasslip

Ao Haru Ride (2/12) – Katson

Juu ei näiden kahden välillä ole mitään meneillään

Juu ei näiden kahden välillä suinkaan ole mitään meneillään.

Futaba Yoshioka oli ihastunut poikaan yläasteella, muttei pystynyt sanomaan tätä tälle. Hän onnistui pikemminkin loukkaamaan tätä, ja välit tyrehtyivät. Nyt lukiossa Futaba on ottanut uuden asenteen, sillä hän oli yläasteella syrjitty tyttö. Hänellä on nyt ystäviä, muttei ole oma itsensä heidän lähellään, vaan teeskentelee olevansa jotain muuta, kuin oikeasti on. Hänen ihastuksensa ilmestyy samaan kouluun, mutta hänkin on muuttunut. Asiaa ei helpota, että Futaballa on yhä tunteita tätä kohtaan.

Kyseessä on aika perus shoujo-sarja, mutta Ao Haru Ride on yllättävän mielenkiintoista seurattavaa. Hahmojen kommunikointi on toimivaa, ja Futaba on samaistuttava päähenkilö. Hänen ihastuksensa toisaalta on vähän eri luokkaa, ja ihmettelen, miksi Futaba yhä tykkää tästä. Yksi syy, miksi sarjan hempeät hetket ovat niin toimivia, on onnistunut musiikkien valitseminen. Usein tällaisissa sarjoissa ei paljon taustamusiikkia ole sen perustintutuksen lisäksi, mutta tässä on ihan kunnon laulua sisältäviä biisejä. Shoujoa vierastavana ihmisenä olen ihmeellisen paljon pitänyt Ao Haru Ridesta, joten suosittelen siihen tutustumista. Se ei ole välttämättä aina nätein sarjakaan, mutta se kuitenkin toimii.

Gekkan Shoujo Nozaki-Kun (2/12) – Todennäköisesti pudotan

Dokidoki!

Dokidoki!

Sakura Chiyo tunnustaa Nozaki Umetarolle tunteensa, mutta Nozaki ymmärtää tämän väärin. Hän ymmärsi, että Sakura rakastaa tämän piirtämiä mangoja, ja on tämän fani. Sakura ei kehtaa tarkentaa tunnustustaan, sillä vaati jo paljon sanoa se kerran. Hänestä tulee kuitenkin tunnustuksen myötä Nozakin apulainen tämän mangojen tekemisessä.

Kyseinen sarja on ymmärtääkseni kovin suosittu ollut ihmisten twiittausten perusteella. Itse en sarjaan ole kyllä tykästynyt. Kyseessä on nimittäin suhteellisen perinteikäs shoujo-juttu, ja jos Ao Haru Rideen vertaa, katson paljon mieluummin sitä. Sakuran ja Nozakin suhde on paljon ikävämpi, sillä Nozaki on siinä mielessä ikävä ihminen, ettei kykene ajattelemaan muuta kuin mangojaan, eikä yhtään tajua Sakuran tunteita. Kuitenkin, jos shoujosta tykkää, veikkaan, että tästäkin tykkää. Aion nyt vielä muutaman jakson katsoa, josko vielä muutan sarjan suhteen mieleni.

Glasslip (1/13) – Pudotettu

Ovathan nuo hahmot nyt ihan kivan näköisiä, mutta eipä sarjassa muuta olekaan.

Ovathan nuo hahmot nyt ihan kivan näköisiä, mutta eipä sarjassa muuta kivaa olekaan.

Sarja kertoo kuudesta opiskelijasta, joiden unelmana on tulla lasiartesaaneiksi. Tarinasta ei paljon muuta sanottavaa ole, varsinkaan minulla, kun droppasin sarjan ensimmäisen jakson jälkeen. Enkä saanut siitäkään oikein mitään irti. Kerronta oli sekavaa, enkä saanut hahmoihin mitään otetta. Sarja oli todella nätisti piirretty ja animoitu, kuten osasinkin P.A. Worksilta odottaa, mutta tämän takia petyinkin. Heidän tekemänsä Nagi no Asukara on yksi lempisarjojani, joten toivoin Glasslipiltä paljon, sillä tämä vaikutti aluksi osittain samantyyliseltä piirtojäljen ja tunnelman suhteen. En saanut, mitä tilasin, ja en jaksa kyllä viettää aikaani sarjan kanssa, jonka ensimmäisen jakson katsominen oli todella puuduttavaa kellon tiirailua, että milloin jakso loppuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: