Kesäkauden mietteitä: Aldnoah.Zero, Shirogane no Ishi: Argevollen & Momo Kyun Sword

Aldnoah.Zero (2/12) – Katson

Tässä sarjassa marsilaiset jopa ovat ihmisten näköisiä.

Tässä sarjassa marsilaiset jopa ovat ihmisten näköisiä.

Marsilaisten ja ihmisten välillä oli sota vuosia sitten, mutta rauha saatiin solmittua. Kumpikaan osapuoli ei kuitenkaan ole luottanut rauhan aikana toisiinsa täydellisesti. Marsilaisten prinsessa saapuu maan päälle visiitille, mutta mars-vastaiset kapinalliset räjäyttävät auton, jolla hän kulkee. Tästä marsilaiset hermostuvat, ja sota syttyy uudelleen. Ihmisillä ei tosin mene hyvin, sillä marsilaisten teknologia on valovuosia heidän omaansa edellä.

Vaikka Aldnoah.Zeron tarina kuulostaakin typerältä marsilaisineen sun muineen outouksineen, sarja on kesän parhaimmistoa. Se näyttää todella hyvältä ja kerronta toimii. Se osaa olla todella vaikuttava muun muassa hyvän soundtrackinsa ansiosta. Hahmoista on vielä paha sanoa mitään, kun päähenkilöihin ei olla paljon päästy tutustumaan, kun on kuvattu enemmän marsilaisten ja ihmisten välistä suhdetta, mutta heissä on kuitenkin potentiaalia. Kyseessä on kuitenkin mecha-sarja, vaikka ei olekaan sellaiselta vielä oikein vaikuttanut, ja itse en kovin moneen sellaiseen ole tykästynyt. Tällä hetkellä tosin näyttää, että tästä voi peräti tulla suosikki mecha-sarjani.

Shirogane no Ishi: Argevollen (2/24) – Pudotettu

Oikein kaunis 3D-robo.

Oikein kaunis 3D-robo.

Kaksi valtiota on ollut sodassa vuosien ajan. Nyt he ovat pattitilanteessa rajalla. Eräs päivä uusi sotilas Tokimune Susumu lähtee ensimmäiseen taisteluunsa. Kesken taistelun siviilirekka ajautuu keskelle taistelua, ja Tokimune päättää suojella tätä, vaikka häntä kielletäänkin. Rekka oli kuljettamassa uuden tyyppistä taistelurobottia, ja Tokimune määrätäänkin tämän pilotiksi. Onko tämä robotti sodan mullistava keksintö?

Shirogane no Ishi: Argevollenin suurin ongelma on, että siinä ei mikään vedä puoleensa. Piirrostyyli on perustylsä. Ei se ole rumakaan, mutta ei nappaa millään tavoin. Toinen mälsä asia sarjassa on tarina. Kyseessä on mecha-sarja, ja tarina on sellaisen peruskauraa. Löytyy jännä robo, joka onkin muita vahvempi ja erikoisempi. En sarjasta saanut otetta, mutta ehkä joku saa. Kuten Aldnoah.Zeron kohdalla mainitsin, en mecha-sarjojen suurin ystävä ole, niin sekin voi vaikuttaa asiaan.

Momo Kyun Sword (1/12) – Pudotettu

Momokon puku korostaa neidon persikoita kunnolla.

Momokon puku korostaa neidon persikoita kunnolla.

Momoko syntyi persikasta, ja asui elämänsä metsässä rauhallisesti koirajumala Inugamin, apinajumala Sarugamin ja fasaanijumala Kijigamin kanssa. Eräs päivä kuitenkin hän kohtaa kolme jumalneitoa ja kasan demoneja. Demonilordilla on suunnitelmia, ja Momoko lähtee näiden jumaltyttöjen kanssa pysäyttämään tätä.

Okei, Momo Kyun Sword on täyttä kuraa. Eipä siitä sen enempää. No jos nyt vähän erittelen sentään. Momoko on tyhmä hahmo, joka on kuitenkin taitava taistelija, mikä on harvinaisen ärsyttävä hahmotyyppi, jos se tehdään huonosti. Hänen päällimmäinen tarkoitus on kuitenkin olla pervoilun kohteena. Ensimmäisen jakson aikana nähtiin jo ’märät vaatteet’-kohtaus ja liian monta vitsiä persikoista. Tarina on vain kehystä pervoilulle. Sarjassa ei siis ole yhtään mitään, minkä takia sitä kannattaisi katsoa. Se ei edes naurata, mitä se ehkä osittain yrittää. En aio tuhlata yhtään minuuttia enempää tämän kurapommin kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: