Kesäkauden mietteitä: Akame ga Kill!, Sword Art Online II & Zankyou no Terror

Akame Ga Kill! (3/24) – Toistaiseksi katson

Oi niin edgyjä salamurhaajia.

Oi niin edgyjä salamurhaajia.

Tatsumi haluaa pelastaa kylänsä, jonka ekonominen tilanne on surkea. Hän päättää mennä töihin armeijaan suureen kaupunkiin. mutta hänelle selviää, että juuri kyseisen kaupungin korruption ja rikkaiden toiminnan ansiosta hänen kaupunkinsa kärsii. Kaupungissa toimii salamurhaajaporukka nimeltään Night Raid, joka taistelee kaupungin epäkohtia vastaan, ja Tatsumi päättää liittyä heihin.

Sarja on tyhmä ja kliseinen. Tatsumi on perus sähläävä hölmö, joka kuitenkin osaa taistella (liian) hyvin. Salamurhaajaporukan tyypit ovat taasen yritetty tehdä niin sekalaiseksi, että joukosta löytyy kaikki animen kliseisimmät hahmotyypit. Lisäksi designeista on yritetty tehdä mahdollisimman edgyja, mutta jäävät silti pliisuiksi. Tarina vaikuttaa tylsältä, eikä sarja mitenkään vielä itseäni saanut mukaansa. Katson kuitenkin vielä pari jaksoa, josko sarja jotenkin tästä paranee. Se ei nimittäin vielä saanut minua sentään turhautumaan siihen pisteeseen, että sen olisin dropannut ensimmäisten jaksojen perusteella.

Sword Art Online II (2/24) – Katson

Totta kai tälläkin kaudella on uusi tyttö (joka kenties ihastuu Kiritoon).

Totta kai tälläkin kaudella on uusi tyttö (joka kenties ihastuu Kiritoon).

Uudessa pelissä on jälleen ongelmia. Gun Gale Online -nimisessä pelissä on jotain outoa meneillään, kun pelaajia on kuollut oikeassakin elämässä. Syntyi huhu henkilöstä, joka käyttää Death Gun -asetta ihmisten tappamiseen. Kiritoa pyydetään tutkimaan tätä mysteeristä peli-ilmiötä, ja hän lähtee GGO:n maailmaan.

Mikähän näitä ihmisiä SAO:n maailmassa riivaa, kun kaikkien näiden virtuaalitodellisuuspelien jälkeen he vieläkin pelaavat niitä? Ja taas ongelmia on. Toivottavasti tämä toinen kausi on kuitenkin fiksumpi kuin sarjan ensimmäinen kausi, joka oli täynnä typeriä ratkaisuja. Toistaiseksi ei kovin hyvältä vaikuta. Mutta kyllä SAO:a nyt jaksaa katsoa, ehkä juuri hölmöytensäkin ansiosta. On sarja kuitenkin nättiä katsottavaa, ja hahmoilla on sentään luonnetta ja ilmeitä, joita seurata silloin, kun tarina pettää.

Zankyou no Terror (2/11) – Katson

Terroristit varoittamassa hyökkäyksestä netin välityksellä.

Terroristit varoittamassa hyökkäyksestä netin välityksellä.

Ystäväkaksikko Arata Kokonoe ja Touji Hisami ei olekaan ihan normaali koululaiskaksikko. He ovat nimittäin terroristeja. Eräänä päivänä he päättävät tuhota valtavan rakennuksen keskeltä kaupunkia, mikä on vasta alkua heidän suunnitelmilleen.

Tarinasta on vaikea sanoa paljon parin jakson perusteella, mutta asetelma on kuitenkin jännittävä. On mielenkiintoista seurata pahisten touhuja hyvisten sijaan. Onhan tätä aiemminkin nähty, ja sarja tuokin tavallaan mieleeni Death Noten. Tähän vaikuttaa muun muassa Zankyou no Terrorin piirrostyyli, joka muistuttaa kovasti Death Notea, ja Arata onkin Lightin ilmetty kopio. Mutta pidän sarjasta kovasti, ja sen realistisemmasta otteesta. Kaiken lisäksi sarja näyttää todella hyvältä. Toivottavasti sarja jatkuu yhtä mielenkiintoisena kuin alkoikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: