Pre-Desu-raportti

Hieman alle parin viikon päästä koittaa taas Desucon. Tällä kertaa menemme sinne hieman erilaisessa roolissa kuin yleensä, sillä meille ystävällisesti myönnettiin mediapassit. Tarkoitus olisi kirjoittaa siis desuraporttia ja twiittailla tunnelmia myös paikan päältä. Ajattelimme nyt myös kirjoittaa Desuconista tällaisen ennakkopostauksenkin, jossa kerromme ennakkotunnelmiamme tapahtumasta.

Desuconissa on tänäkin vuonna erittäin kattava ohjelmatarjonta.

Desuconissa on tänäkin vuonna erittäin kattava ohjelmatarjonta.

Fainttos:

Desucon vuosimallia 2014. Mitäköhän kohuja tänä vuonna tapahtuma kokee? Ongelmia on jo kohdattu, kun lipunmyynnissä sivusto kaatuili, ja tämän myötä ns. loppuunmyyty tapahtuma ei ollutkaan loppuunmyyty ja melkein tuhat lippua tuli myöhemmin myyntiin. Ennakkolipunmyynti sujui sentään ongelmitta. Lisäksi uusi käytäntö desuprofiilien kanssa aiheutti lievää hämmennystä kävijöiden keskuudessa aluksi, mutta se osoittautui ihan käteväksi toimintatavaksi.

Sitten itse tulevasta muutama sananen. Voin sanoa, että ohjelmakartta näyttää todella lupaavalta, ja saan mediapassilleni vastinetta. Tässä kaikki ohjelmanumerot, jotka minua eritoten kiinnostavat:

  • RPG Maker -kauhupelit – Unipäiväkirjoista taidegallerioihin (Pe, 18:00-19:30, Puuseppä)
  • Sivujen tekijät – Hyvää mangakaa etsimässä (Pe, 21:00-23:00, Puuseppä)
  • Veritahroja paperilla – Kauhu japanilaisessa sarjakuvassa (Pe, 23:00-00:00, Puuseppä, K-18)
  • Mielipiteiden muuttama maailma (La, 11:30-13:00, Puuseppä)
  • Otoko no ko – Tyttöpojat kautta historian (La, 13:00-14:30, Puuseppä)
  • Euro Cosplay ja Hall Cosplay (La, 16:00-18:00, Pääsali)
  • Myöhäisillan animentunnistusvisa (La, 22:30-00:00, Puuseppä)
  • Cosplayesityskilpailu (Su, 11:30-13:00, Pääsali)
  • Henshineitä ja röyhelöunelmia – taikatyttöjen visuaalien ytimessä (Su, 14:30-16:00, Kuusi)

Siinäpä noita. Kaikki kauhuun viittaavat luennot ovat itselleni ihan pakollisia, sillä rakastan kaikkea kauhugenren tuotantoa, ja olen pohtinut varsinkin mangassa ja animessa olevaa kauhua, niin on kiinnostavaa nähdä siitä ohjelmanumero. Lisäksi cosplayaajana haluan käydä katsomassa cosplay-kisat. Tämä ei ole mikään lukittu lista, mutta nämä nyt ainakin ensisilmäyksellä vaikuttivat todella mielenkiintoisilta tai muuten vaan houkuttelevilta. Lisäksi eksyn varmasti monenmoista muutakin ohjelmanumeroa seuraamaan. Huvittavaa, että yhtä luentoa lukuunottamatta kaikki minua kiinnostavat luennot/paneelit sijaitsevat Puuseppä-tilassa. Saan ainakin tuijottaa sen seiniä kiitettävän tuntimäärän.

Kaiken kaikkiaan Desucon vaikuttaa oikein kiinnostavalta tapahtumalta. Ohjelma on monipuolista, ja monista erilaisista aihealueista kiinnostuneille löytyy jotain seurattavaa. Toivottavasti ohjelmissa myös käy ihmisiä samaan malliin kuin Desucon Frostbitessa.

Schaduw:

Dyndyndyyy. Desucooooon *rumpusoolo* 2014! *hurrausta ja muuta kivaa* Jo vuosia kesädesu ja Tracon ovat kilpailleet vuoden suosikkiconini tittelistä, mutta anime- ja manga-aiheisena tapahtumana Desucon lienee kuitenkin ehdoton voittaja. Tämän kesän Desucon myi loppuun ilmeisesti varsin hitaasti (siis desuksi hitaasti) alun väärän “loppuunmyyty”-hälytyksen jälkeen. Itselläni on jonkinlainen teoria loppuunmyynti-ilmoituksen aiheuttamista masentuneista kävijöistä, jotka eivät suruissaan enää edes huomanneet, että kyseessä olikin vain väärä hälytys. ;___;

Mutta se lipunmyynnistä, siirrytään muihn aiheisiin eli siihen Desuconin pääaiheeseen eli ohjelmaan. Tämän kesän Desucon ei ole mikään poikkeus siinä, että kiinnostavaa ohjelmaa löytyy enemmän kuin fyysisesti ja henkisesti olen kykenevä katsomaan. Desucon on sitä aikaa vuodesta, kun toivon, että minulla olisi ajankääntäjä. Mutta sellaista en ole vieläkään saanut, joten joudun ilmeisesti taas tekemään vaikeita valintoja. Desuperjantain työvuoronikin ovat vielä vähän vaakalaudalla, mutta ikävästi kallistumassa siihen suuntaan, että minulta jää taas conin alku väliin, koska töiden loppuminen neljältä ja vähintään kolmen tunnin ajomatka Lahteen eivät ole hyvä yhtälö kuudelta alkavan ohjelman osalta. T___T Mutta en ole vielä täysin menettänyt toivoani.

Perjantaina, jos tähtien asento on oikea, tahtoisin katsomaan Vähän homoja mechapilottipoikia ja kansainvälistä finanssikriisiä (Pe 18:00 – 19:30, Kuusi) syistä, jotka käyvät enimmäkseen selville jo otsikostakin. Gode Geass on vieläkin aloittamatta ja Guilty Crown EDELLEEN kesken ja mechapilottipojat ovat ainoa syy, miksi ikinä katsoisin mitään mechaa, mutta tykkään kuunnella hieman analysoivampia luentoja, jotka voisivat ehkä avartaa maailmankuvaani. Tämän lisäksi perjantailta löytyisi myös Animea gaijineille (Pe 19:30 – 21:00, Puuseppä) sekä paneelikeskustelu Sivujen tekijät – hyvää mangakaa etsimässä (Pe 21:00 – 23:00, Puuseppä). Ensimmäinen kiinnostaa, koska aihe on itselleni melko vieras, mutta aina välillä tulee luettua näitä “tää on tehty jenkeille” -kommentteja ja jälkimmäinen puolestaan, koska olen alkanut taas pitkästä aikaa kiinnostumaan enemmän taas mangastakin.

Lauantaina oikeasti vasta todelliset ongelmat kuitenkin alkavat, kun tarjolla olisi ihan sairaasti shoujoa, dokidokia ja otomea (ja muutama muukin juttu). Lauantaille on kasattu kyllä sellainen paketti, joka saa ensin hyppimään tasajalkaa ja kiljumaan “kyaaaa~” ja sitten hakkaamaan päätä seinään, kun tajuaa, ettei ehdi kaikkeen. Koska kaikkihan tietävät, ettei se nyt ole ihan sama katsoa sitä jälkeenpäin youtubesta (mutta kai nämä silti tulevat youtubeen?). Jos kuitenkin puhutaan luennoista, niin lauantailta löytyisi Arina Tanemura – Shoujokuningattaren valtakausi (La 10:00 – 11:30, Puuseppä), Mielipiteiden muuttama maailma (La 11:30 – 13:00, Puuseppä), Tyttöjen haaremisarjat (La 13:00 – 14:30, Kuusi), Sakuga – animaation mestarit (La 16:00 – 18:00, Puuseppä).

Mutta koska tässä ei ole vielä tarpeeksi, löytyy myös kahteen otteeseen kunniavierasohjelmaa, jonka haluaisin nähdä: Tomoki Kyooda pintaa syvemmältä (La, 11:30 – 13:00, Pääsali) ja Anime herää henkiin (La 18:00 – 19:30, Pääsali). Täytyy sanoa, että puhuvat pulupojut luennolla Rakkaani, kyyhkyläiseni – johdatus Hatoful Boyfriendiin (La, 18:00 – 19:30, Kuusi) kuulostaa juuri niin hämmentävältä ja loistavalta, että se kannattaisi mennä kuulemaan, mutta valitettavasti itselläni päällekkäin osuva kunniavierasohjelma ajaa kuitenkin varmaan ohi. ;___; Odotan pulupoikia youtubeen.

Keskustelupiirejäkin lauantaille riittää ja olisin aika kiinnostunut varovasti menemään katsomaan, mistä oikein on kyse, mutta en ole vielä ihan varma, uskallanko vai en. Suullinen ulosantini kun ei ole edes sitä laatua kuin kirjallinen. Jos aikani riittää, niin yritän kyllä varmaan mennä urkkimaan johonkin. Kuten voitte kuvitella, minua kiinnostaa ensisijaisesti Doki doki! Mitä shoujo olisikaan ilman sitä! (La, 11:30 – 13:30, Honka) ja Otome-pelit: fantasiatreffejä ja lukioromansseja neidoille (La, 19:30 – 20:00, Honka) ja ehkä vähän myös Ailahteleva sukupuolikeskustelupiiri (La, 15:30 – 17:30, Honka).

Sunnuntaina meno onneksi sitten vähän rauhoittuukin. Itse asiassa osan lauantain ohjelmista olisi voinut sijoittaa sunnuntaillekin, mutta minkäs teet. Ehkä minä olen ainoa, joka kestäisi kaksi dokidokin täytteistä päivää putkeen. Sunnuntaina ajattelin kuitenkin mennä katsomaan Cosplayesityskilpailua (Su, 11:30 – 13:00, Pääsali), kun hiukan nyt sellaisesta ehkä Cosvisionin myötä innostuin. Jos saan katsottua Space Dandyn vielä ennen Desuconia, voisin ehkä mennä katsomaan myös luentoa Avaruuden keikari ja hänen housuton kissansa (Su, 13:00 – 14:30, Kuusi). Viimeiset desutunnit tulevatkin sitten olemaan kamppailu luentojen Henshineitä ja röyhelöunelmia – taiktyttöjen visuaalien ytimessä ja Pelkkä chuunibyouta vai oikeaa tarinankerrontaa (Su, 14:30 – 16:00, Kuusi & Puuseppä) välillä. Toisaalta tahdon ehdottomasti kuulla, miten maailma pelastuu röyhelöillä, mutta myös tarinamusiikki ja etenkin Sound Horizon kiinnostavat, joten valinta tulee olemaan vaikea.

Hektinen Desucon tulossa siis! Tämä kaikki siis oli huomioimatta sitä, että conin aikana saattaa olla fyysisen hyvinvointini (ja etenkin kaikkien kanssaihmisten henkisen hyvinvoinnin) vuoksi tärkeää myös ruokailla jossakin välissä, joten todennäköisesti osa näistä luennoista jää näkemättä. :( Mutta toivottavasti on olemassa conin jälkeen sitten youtube ja videoidut luennot pelastamassa. Tämä Desuconin ohjelmatarjontaan tutustuminen kyllä ruokki nyt aika paljon desuintoani (ja kirjoitusintoani, kuten huomaatte) ja suosittelen lämpimästi sitä kaikille muillekin desua kuumeisesti odottaville (tai ainakin niille, joilla ei ole cosplaypuvut vielä kesken/aloittamatta). Kannattaa vilkaista myös lauantania julkaistua uutta ohjelmalehteä, joka auttaa saavuttamaan desutunnelmaa jo ennen kuin saa pidellä käsissään ihan fyysistä kopiota. Niin dokidoki Desu tulossa ettei mitään rajaa! <3

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: