Outoi pukuilijoi Turus – Cosvision 2014

Täällä Turussa järjestettiin viime viikonloppuna 10.-11.5.2014 ensimmäistä kertaa Cosvision, joka keskittyi nimensäkin mukaisesti cosplayhin. Minulla oli kunnia päästä osallistumaan kutsuvieraskisaan, joten tapahtumassa tuli vietettyä kiitettävästi aikaa. Cosplaysta kiinnostuneena olisin varmaan muutenkin mennyt Cosvisioniin, sillä se pidettiin Turussa, jossa itse asun. Mutta pidemmittä puheitta muutama sananen tapahtumasta.

Perinteinen letkajenkkakin nähtiin. Kuva: Nuppu Eskelinen

Perinteinen letkajenkkakin nähtiin. Kuva: Nuppu Eskelinen

Minut oli ohjattu saapumaan tapahtumaan ”Logomon takaa” ja hämmentävästi Logomon takaosa on sillä puolen, mistä sinne saavutaan. En siis löytänyt oikeaa ovea, ja menin sisään pääovista ja kysyin ohjelmanpitäjä- ja taidekuja-badgeja jakavilta henkilöiltä minne minun oli määrä mennä. Minun käskettiin odottaa hetki, jotta minut tultaisiin hakemaan oikeaan paikkaan. Odotuksen aikana onneksi muutakin cosplay-henkilökuntaa saapui samaa reittiä, etten ollut ainut, joka ei löytänyt oikeaa reittiä. Odotin sitten huimat puoli tuntia ennen kuin joku saatiin meidät ohjaamaan backstagelle.

Tästäkin jo voi huomata, että järjestelyissä oli hirmuisia ongelmia. Odotellessani sain seurata, kuinka työntekijät olivat paikoitellen aika pulassa, kun heiltä tultiin kysymään jos moisia kysymyksiä, eikä kukaan tiennyt vastauksia. Pääjärjestäjillä oli kiire jossain takatiloissa, eivätkä he tietenkään heti ehtineet apuunkaan, vaikka puhelimitse yrittivätkin parhaansa mukaan auttaa. Varmasti suuri osa näistä sählingeistä menee sen piikkiin, että tapahtuma järjestettiin vasta ensimmäistä kertaa, joten ensi vuonna, jos tapahtumaa vielä järjestetään (minkä todellakin toivon tapahtuvan), sujuvat asiat paremmin. Ainakin toivottavasti.

Pelkäsin, että tapahtuma on täysi floppi kävijämäärän suhteen, ja vaikka porukkaa oli suhteellisen vähän, olin helpottunut, että niinkin paljon porukkaa oli saapunut. Itse en kovin monella luennolla ehtinyt käymään, mutta kuulemani mukaan niilläkin oli yllättävän paljon ihmisiä.

Kuten tästäkin näkee, kyllä kävijöitä enemmänkin olisi voinut olla. Kuva: Nuppu Eskelinen

Kuten tästä näkee, kyllä kävijöitä enemmänkin olisi voinut olla. Taidekujatilat olivat kuitenkin hyvät!               Kuva: Nuppu Eskelinen

Logomo oli kuitenkin paikkana conille hyvä. Iso halli, josta pääsi lähes kaikkiin conin alueisiin, toimi. Myyntipöydät ja kaikki olivat samassa isossa tilassa, ja silti tilaa muullekin liikkumiselle oli. Myyntipöytiä oli kyllä tavallista vähemmän, mikä oli hieman ikävää. Lisäksi tapahtumapaikka saa miinusta siitäkin, ettei ruokapaikkoja ole kovin lähellä. Logomon oma ruokapaikka on todella kallis, joten itse kävin jonkun matkan päässä olevassa grillissä syömässä.

Kuten jo mainitsinkin, kävin vain yhdellä luennolla koko Cosvisionissa. Lauantaina koko päivä kului kisajuttujen kanssa, joten en ehtinyt ohjelmissa käymään. Sunnuntaina kävin katsomassa cosplay-kilpailut, jotka valitettavasti olivat päällekkäin muutaman todella mielenkiintoisen luennon kanssa. Kisojen jälkeen kävin kuitenkin katsomassa proppiluennon ”Propit – mitä ja miten?”. Sain luennolta muutamia hyviä vinkkejä, mutta olisin toivonut enemmän erilaisten propinvalmistusmateriaalien esittelyä. Luento oli kuitenkin mielenkiintoinen. Itseäni esiintymisosio kiinnosti kisaajana, mutta ystäväni meinasivat tässä vaiheessa nukahtaa, sillä heitä ei kisaaminen kiinnostanut. Se olisi sopinut omaksi luennokseen, sillä oli muutenkin hyvin erilainen luennon alun proppien valmistus –aiheen kanssa.

Olihan sitä laitettava kuva yksistä kisoistakin - kutsuvieraskisaajat yhteiskuvassa. Kuva: Nuppu Eskelinen

Olihan sitä laitettava kuva yksistä kisoistakin – kutsuvieraskisaajat yhteiskuvassa. Kuva: Nuppu Eskelinen

Cosvision oli cosplayaajalle oikein kiva tapahtuma, joka hieman kärsi ensikerta-conin ongelmista. Ensi vuonna asiat hoitoon ja conista saadaan vielä oikein kelpo. Turkulaisena toivon, että tännekin saataisiin enemmän coneja, joten toivottavasti Cosvisionin taival ei jää tähän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: