Kevätkauden aloitushöpinät: asuntolaelämää, jumalia ja liikaa kahvia

Niin lähti kevätkausi animen osalta käyntiin ja jopa minä pääsin melko hyvin siihen kiinni. Tähän mennessä aloittamastani sarjoista aika harvat ovat olleet mitenkään erityisen huonoja mielestäni, mutta toisaalta yksikään ei ole myöskään mitenkään ylitse muiden, mikä on vähän pettymys. Joten jos tiedätte, mikä se tämän kauden pankin räjäyttävä sarja on, niin kertokaa minullekin! Ajattelin nyt kuitenkin kirjoitella jotakin niistä sarjoista, joita olen aloittanut. Alunperin meinasin kirjoittaa tämän kauden sarjoista ensimmäisen jakson jälkeen, mutta monesta jäi ensimmäisen jakson jälkeen sellainen fiilis, etten oikein tiennyt, mitä kirjoittaa, joten odottelin sitten vielä toisten jaksojen ilmestymistä ja nämä fiilikset on siis kirjoitettu nyt kahden ensimmäisen jakson perusteella.

Gochuumon wa Usagi Desu ka?

usagi02

Söpöjä tyttöjä riittää

Tämä sarja on mielestäni ehkä kauden kivoimpia ja tietysti söpöimpiä. Kyseessä näyttäisi olevan jonkinlainen slice of life, mutta se ei ainakaan vielä ole kuitenkaan sortunut liialliseen tapahtumien puutteeseen. Kaikki tytöt ovat kivoja ja sarja tarjoaa nätti katsottavaa muutenkin. Puhumattakaan tietysti Tippy-pallerosta (jonka kivenkovaa väitetään siis olevan kani). Ainoa huono puoli sarjassa on suuri kahvin määrä. Itse vaihtaisin sen mieluummin teehen.

usagi04

Sarjan miinuspuolena on kahvin suuri määrä.

Gochuumon wa Usagi Desu ka? siis kertoo lukion aloittavasta Cocoa-nimisestä tytöstä, joka muuttaa söpöön pikku kaupunkiin asumaan. Asuinpaikkana on jonkinlainen kahvila, jossa Cocoa myös ilmeisesti jonkinlaisena korvauksena asumisesta työskentelee. Kahvila on erikoistunut kaikenlaisiin kahveihin ja latte art onkin ainakin ensimmäisessä jaksossa suuressa osassa. Lukion aloittamisesta ei kuitenkaan selviydytä täysin kommelluksitta ja pikkukylään mahtuu muitakin kahviloita.

Kamigami no Asobi ~Ludere deorum~

asobi02

Nämä esittelyanimaatiot olivat mielestäni erittäin huolestuttavia.

”Kauden otomesovitus hakken~” oli ajatukseni, kun näin tämän kevätkauden tulevien sarjojen joukossa ja mitäpä olisikaan animekausi ilman edes yhtä otomehömppää. Juonikin vaikutti juuri sopivan imelältä. Poikakaartina ovat nimittäin erilaiset kreikkalaiset, japanilaiset ja skandinaaviset jumalat, jotka ovat ottaneet bishounen-muodot ja joutuneet Zeuksen määrääminä kouluun vahvistamaan siteitään ihmisiin. Heidän tulee oppia muun muuassa, mitä on rakkaus. Ja kuka heitä sitten tässä opettaa? No, päähenkilötyttö tietysti. Kaikki dokidokin ainekset kasassa siis. Ja olihan se promokuvakin aika nätti.

asobi01

Mukana myös Diabolik Lovers -vibat!

En pitänyt itse liiemmin ensimmäisestä jaksosta. Se oli sekava ja selvästi tarkoituksena oli vain näyttää nopeasti kaikki pojat (ja heidän ah niin upeat kukkaisesittelyanimaationsa… not). Mutta koska tämä kuitenkin on se kauden THE otomesovitus enkä ikinä droppaa mitään, jatkoin tietysti toiseen jaksoon, joka yllättikin sitten miellyttävyydellään. Se nimittäin selitti mitä jumalpoikien ja tavistytön nyt tuolla koulussa oikein pitää tehdä ja muuten jakso oli enemmänkin sellaista koulunalkamisfiilistelyä kuin varsinaista paritusta, mistä itse tykkäsin kovin.

ep2_1

Avajaisseremonia voi olla joskus vähän rankempikin.

Kamigami no Asobissa päähenkilötytölle, Yui Kusanagille, on selvästi suotu vähän enemmän luonnetta kuin näiden sarjojen päähenkilötytöille yleensä. Asetelma, jossa Yui on vastuussa poikien valmistumisesta ja ihmisasioiden opettamisesta heille kääntää asetelman heti vähän eri suuntaiseksi kuin esimerkiksi Amnesiassa ja Brothers Conflictissa, jotka viimeisimmäksi olen tämän tyyppisistä sarjoista katsonut. Niissä tyttö enemmänkin roikkui pojissa kiinni eikä pystynyt itse tekemään yhtään mitään. Toivon, että Kamigami no Asobi ei jatkossakaan muuta Yuita siihen suuntaan.

Bokura wa Minna Kawaisou

kawaisou02

Bokura wa Minna Kawaisoun OP on jotenkin tosi kiva.

En odottanut tältä sarjalta kovin paljoa ja ensimmäinen jakso oli jotenkin luotaantyöntävä. En tykännyt Usan tyhmästä kämppiksestä, Kawai oli ilkeä ja muutenkin jäin miettimään, että mihinköhän suuntaan sarja tuosta oikein voi edestä. Toinen jakso kuitenkin sai minut vähän vakuuttuneemmaksi, että sarjasta voisi tulla vielä ihan mukiinmenevä tapaus, ehkäpä jopa ihan kiva pikku romanssijuttu. Sarja muistuttaa itseäni aika paljon Sakurasou no Pet na Kanojosta asetelmaltaan ja hiukan hahmoiltaakin.

kawaisou01

Tällainen oli jako Japanissa meidänkin asuntolassa.

Asetelmahan siis on sellainen, että lukiolaispoika Usa muuttaa asumaan omilleen asuntolaan, mutta ”omillaan” ei sitten olekaan tässä asuntolassa ihan niin omillaan kuin Usa oli ehkä kuvitellut. Järkytystä kuitenkin helpottaa se, että asuntolassa asuu myös täydellinen tyttöystäväehdokas, Kawai-senpai. Lisätään taloon vielä hieman alkoholiin päin menevä, huonolla miesmaulla varustettu uranainen ja söpö yliopistotyttö ja katastrofin ainekset ovat valmiina.

Seuraavassa postauksessa:

  • Ryuugajou Nanana no Maizoukin
  • Kanojo ga Flag wo Oraretara
  • Selector Infected WIXOSS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: