Meganebu!: Oodi silmälaseille

Meganebu! oli yksi niistä sarjoja, joita oikein odotin syyskaudelta, mutta jouduin kokemaan melko karvaan pettymyksen. Tulin katsoneeksi ensimmäisen jakson Meganebu!:a erään animeseuran videoillassa ja se oli ehkäpä koko illan pitkäveteisin, puuduttavin, oudoin ja päättömin jakso. Kokemus siirsi sarjan suoraan ”katsottavaa” -listani häntäpäähän, mutta kuinkas sitten kävikään. Noin neljä kuukautta myöhemmin päätin tylsyyksissäni antaa sarjalle vielä toisen mahdollisuuden ja niinpä siinä sitten kävi, että sain sarjan katsottua jopa loppuun asti.

meganebu06

Tämä on hävyttömästi sarjan luonetta vääristävä kuva, johon toivon jonkun haksahtavan.

Mutta mitä oikein alunperin odotin Meganebu!:lta? No, silmälaseja ja nättejä poikia tietysti. Molempia myös saatiin. (Ensin mainittuja tosin ehkä enemmän kuin jälkimmäisiä.) Meganebu! kertoo Himarayan teknillisen lukion silmälasikerhosta, jonka agendaan tuntuu kuuluvan yleinen silmälasien ihannoiminen ja palvominen sekä kaikenlainen sählääminen. Sarja pyörii melko pitkään viisi poikaa ja silmälasit -teeman ympärillä, mutta jossain kohtaa (noin sarjan puolivälissä…) mukaan löytyy kerholle vastavoimakin, joka tekee kaikesta vähän mielenkiintoisempaa.

meganebu04

Nättejä poikiakin oli.

Aluksi sarjan visuaalinen ilme tuntui melko järkyttävältä. Itse tykkään katsoa kaikkea nättiä eikä Meganebu!:n paikoin melko pelkistetty tyyli oikein vedonnut minuun. Muutaman jakson jälkeen tyyliin onneksi tottui sen verran, että pystyi keskittymään hieman enemmän sarjan muihin puoliin. Erityisen nätiksi en itse voi Meganebu!:a vieläkään sanoa, mutta hahmojen ja taustojen välinen kontrasti tuo sarjalle ihan mielenkiintoisen, omanlaisensa tunnelman.

meganebu01

Tässä nyt sitä kaunista Meganebu!:n taidetta.

Tarinan osalta voisin sanoa, että sellaista ei oikeastaan ole. Meganebu! koostuu enimmäkseen erittäin pienistä juonikuvioista, jotka kestävät pääasiallisesti puolesta jaksosta jaksoon, vaikka mukana onkin joitakin koko sarjan läpi kantavia teemoja (kuten esimerkiksi röntgen-silmälasien kehittäminen, joka onkin koko silmälasikerhon keskeinen tavoite). Tyyliltään sarja on kuitenkin kaikista eniten slice of life.

Erittäin poikapainotteinen hahmokaarti (emme taida itse asiassa koko sarjan aikana nähdä kuin yhden naispuolisen hahmon) kertoikin jo, että sarja lienee suunnattu tytöille ja vaikka se ei tarjoilekaan Free!:n tapaan juurikaan lihaksikkaita rintakehiä, on pientä poikarakkaus-fanserviceä nähtävissä. Tai sitten Mitsuki-kun vaan tykkää senpaistaan tositositositosi paljon ihan niin kuin platonisesti.

meganebu07

Senpai huomaa minut kyaaa~

Meganebu!:n huumori ei ehkä ole erityisen omaperäistä tai älykästä, mutta toimi ainakin itselleni, kun sarjaa katsoi vain jakson kerrallaan sellaisena pienenä hengähdystaukona, jonka aikana aivot sai laittaa vähän säästöliekille. Kuten voinee odottaa, suuri osa sarjan huumorista liittyy silmälaseihin. Itse pidän silmälaseja, mutta mietin aina välillä, että mahtavatkohan kaikki sarjan jutut aueta samalla tavalla ihmisille, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta silmälaseista. </end of silmälasielitismi>

Nyt koko sarjan katsottuani voisin kyllä suositella sitä ainakin kaikille silmälaseja käyttäville, sillä tämä jos jokin on kunnianosoitus laseille. Luulen, että sarjaa jaksaa erittäin heikon aloituksen vuoksi aika pieni osa katsoa loppuun saakka, mikä on hieman sääli, sillä itse ainakin loppujen lopuksi pidin siitä kovasti. Älkää siis tuomitko sarjaa vielä parin ensimmäisen jakson perusteella! Se paranee!

meganebu03

Jos löytäisin pikkupandapatsaan, niin en kyllä jättäisi sitä.

Valitettavasti kyseessä kuitenkaan tosin ei ole mikään maailmamullistava sarja, josta puhuttaisiin vielä ensi vuonnakin. Sarjan hahmonkehitys on melko minimaalista ja sen tarkoitus onkin enemmänkin viihdyttää kuin herättää filosofisia pohdintoja. Jos kuitenkin tahdot katsoa jotain kevyttä ja tyhmänhauskaa ja uskot selviäväsi muutaman ensimmäisen jakson typeryydestä, kokeile Meganebu!:a ihmeessä!

meganebu02

Loppujen lopuksi, voiko mikään Harry Potter -viittauksen tekevä sarja olla huono?

Arvosana: 3,5 / 5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: