Syksyn alkumietteitä – Arpeggio of Blue Steel: Ars Nova, Walkure Romanze ja Galilei Donna

Arpeggio of Blue Steel: Ars Nova (4/12)

Maailman vesille ilmestyy yllättäen kummallisia aluksia, joita kutsutaan Fleet of Fogeiksi. Ihmiskunnalla ei ole mitään mahdollisuuksia näitä vastaan, mikä johtaa siihen, että ihmiskunta lopettaa meriteitse matkaamisen. Chihaya Gunzou kuitenkin tapaa tytön nimeltään Iona, joka on yhtä erään Fleet of Fogin kanssa – toisin sanoen tyttö on sukellusvene. Gunzousta tulee tämän laivan kapteeni ja alkaa miehistönsä kanssa vapauttaa meriteitä takaisin ihmiskunnan käyttöön.

Asetelma sarjalla on hyvin mielenkiintoinen ja jännittävä. Fleet of Fogit ja niiden alkuperä ovat täysi mysteeri – ja varsin kiehtova sellainen! Miksi yksi tällainen ”vihollinen” auttaa ihmiskuntaa? Miksi nämä alukset edes haluavat pahaa ihmiskunnalle? Hahmot ovat jänniä designeiltaan, mutta valitettavasti he ovat harmillisen tylsiä. Varsinkin itse Gunzou on tylsä, kylmästi tiimiä johtava piimänaama. Sarjassa on lisäksi yksi tekijä, joka sai minut melkein lopettamaan sen katsomisen ensimmäisen viiden minuutin sisällä. Kaikki animaatio toimii 3D:n kautta. Hahmot ovat muovisia ja kökköjä, ja animaatio on kuin huonosti toteutetun pelin välivideoissa. Alusten välinen taistelu sujuu mallikkaasti 3D:n voimin, mutta hahmot ovat elottomia ja pökkelöitä. Tämä on ehkä yksi syy, miksi hahmot ovat juuri niin tylsiä kuin olla ja voi.

Hahmot näyttävät kiinnostavilta - harmi etteivät ne sitä ole.

Arpeggio used 3D – it’s not very effective.

Tarina saa kuitenkin minut vielä katsomaan sarjaa, ja yritän vain olla piittaamatta kaameasta 3D:stä, vaikka vaikeaa se on. Jotenkin minulle tulee sellainen fiilis, ettei tarinakaan tule esille niin hyvin kuin pystyisi kiitos kankean animaation. Veikkaan, että mangassa tunnelma ja hahmot ovat enemmän edukseen kuin tässä asteen laiskassa anime-versiossa.

arpeggio2

Walkure Romanze (4/12)

Takahiro Mizuno opiskelee begleiteriksi eli eräänlaiseksi ritarin apuriksi opistossa, jossa myös koulutetaan ritareita. Kun kuvittelee, miltä ritarit yleensä näyttävät, tulevat mieleen jykevät mieshahmot, jotka taistelevat lohikäärmeitä vastaan pelastaen prinsessoja. Näin ei tosiaankaan ole tässä sarjassa. Walkure Romanzen ritarit ovat tyttöjä, jotka kouluttautuvat pärjäämään turnajaisissa. Kun moni tyttö haluaa Takahiron begleiterikseen, on haaremisarjan ainekset kasassa.

Sarjan idea on jo itsessään niin absurdi, että teki mieli dropata sarja heti miten. Sarja pyörii oikeasti hevosturnausten ympärillä – eihän siinä ole mitään tolkkua. Päähenkilö on tylsä, kuten haaremisarjoissa tuppaa käymään, mitä nyt vähäisen haaremisarjakokemukseni perusteella pystyn sanomaan. Tytöt ovat tavanomaisia: on söpöstelevä tapaus, lempeä tapaus, terävä tapaus ja muitakin vielä. Lisäksi sarjan huumori on huonoa, eikä naurata ketään. Pervoilulla yritetään muun muassa pitää tunnelmaa yllä. Turnauskohtaukset on toteutettu 3D:llä ja näyttävät ihan tyylikkäiltä. Harmi vain, että itselleni tulee 3D:n käytöstä aina sellainen fiilis, että ei jakseta piirtää kohtausta käsin, mikä latistaa tämänkin.

Malliesimerkki Walkuer Romanzen huumorista - tämäkin tapahtuu ensimmäisen viiden minuutin sisällä.

Malliesimerkki Walkure Romanzen huumorista – voi vain kuvitella miten tämäkin kohtaus etenee.

En ole haaremisarjoja katsonut kuin muutaman, joten jatkan tämän katsomista vain sivistyksen vuoksi. Walkure Romanze on kaikin puolin keskiverto sarja, enkä suosittele sitä oikein kenellekään. Käyttäkää ihmiset aikanne johonkin parempaan kuin minä tätä katsoessani.

walromanze2

Galilei Donna (4/11)

Italiassa elää kolme siskosta, joiden elämä muuttuu eräänä päivänä. Mystinen organisaatio hyökkää heidän kimppuunsa, sillä Galileo Galilein jälkeläisinä tyttöjen uskotaan tietävän, missä Galilein aarre ”Galileo Tesoro” sijaitsee. Tytöt eivät tietenkään tiedä asiasta mitään, ja se, että heidät etsintäkuulutetaan ei helpota asioita. Lisätään sekamelskaan vielä mechoja ja seikka, että tytöt eivät tule keskenään toimeen maailman parhaiten, niin kommelluksia täynnä oleva seikkailu on katettu.

Olin heti myyty Galilei Donnan visuaalisen ilmeen takia. Animaatio on sulavaa ja hahmot kivan näköisiä, niin päättelin, ettei tämä vikaan voi mennä. Juonikin on ihan jännittävä, joten siksi ihmettelen, miksi jokaisen jakson katsominen on itselleni aina vähän pakkopullaa. Jotenkin ei koskaan innosta katsoa sarjaa, vaikka se onkin laadukas ja näin poispäin. Ehkä syynä on, ettei sarja pidä tunnelmaa kovin hyvin yllä. Toimintakohtaukset ovat yhtä nannaa, mutta muuten tunnelma hieman lössähtää. Asiaa voisi parantaa esimerkiksi hieman mielenkiintoisempi soundtrack, joka nyt ei ole kovin hääppöinen Galilei Donnassa. Toinen tunnelmaa latistava tekijä on ehkä sarjaan ängetyt mechat. Ne eivät sovi siihen kovin hyvin, ja mielestäni ne olisi voinut jättää pois.

hgf

Hozuki on aika herttainen tyllerö.

Hahmot ovat sarjan parasta antia animaation lisäksi. Siskokset ovat syötävän suloisia ja heidän persoonansa ovat yllättävän realistisia – mutta tietenkin asteen verran animen henkeen kuuluen yliampuvia. Hozuki, siskosjoukon nuorin edustaja ja samalla sarjan päähenkilö, on mekaaninen nero nuoresta iästään huolimatta. Kazuki taas on hieman tunteissaan varovainen tapaus, mutta korvaa tämän vahvuudella. Hazuki, joukon vanhin siskos, on taas hieman höhlä ja alkoholista nauttiva likka. Jokaisesta pitää tavalla jos toisella, mikä on erittäin positiivista tämän syksyn sarjojen muuten niin tönkköjen päähenkilöiden joukossa.

Tukalia tilanteita sarjassa riittää.

Tukalia tilanteita sarjassa riittää.

Katson Galilei Donnan loppuun, vaikka katsominen ei tosiaan ole jostain kumman syystä vielä ollut mitään mielekkäintä puuhaa itselleni. Onneksi neljännen jakson kohdilla sarjan tunnelma on päässyt kokoamaan itseään jo hieman, ja nyt peräti odotan uusien jaksojen ilmestymistä. Ehkä tästä vielä saadaan kelpo sarja kasaan – ainekset ovat ainakin jo olemassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: