Brothers Conflict: Voi veljet mikä sarja!

Sain vihdoin katsottua loppuun Brothers Conflictin, ja kuten varmaan jokainen edes openingin katsonut tietää, eihän se mitään hirveän hyvää tavaraa ollut. Mutta sen olisi voinut päätellä jo sarjan summarystakin. Miksi silti katsoin sen? Jonkun täytyy uhrautua! Ja alkaahan näistä otome-sarjoista jo hyvää vauhtia kehittyä erityisalani, niin pelottavaa kuin se onkin.

Yhteenvetona: Hinata Ema, tarinan niin kutsuttu sankaritar, muuttaa isänsä avioitumisen seurauksena isoon kartanoon uusien velipuoliensa kanssa. Isä ja äitipuoli tietenkään tosin eivät asu siellä vaan Ema saa olla aivan keskenään 13 uuden veljensä kanssa. Kyllä, laskit oikein, niitä riittää jopa 1,08 kappaletta per jakso! Onneksi Emalla ei kuitenkaan ole mitään pelättävää, sillä häntä suojelee aggressiivinen, puhuva orava. Joka tosin epäonnistuu tehtävässään aika pahasti, sillä Ema ehtii jo ensimmäisen jakson aikana saada aika monta halausta ja pusua uusilta velipuoliltaan. Parempaa työtä jatkossa, äkäinen orava!

brothers_conflic_001

Älkää antako ulkonäön hämätä, ette halua törmätä siihen pimeällä kadulla.

Parempaa työtä ei kuitenkaan nähty missään vaiheessa vaan Ema sai olla vuorollaan kunkin veljen seksuaalisen häirinnän kohteena. Muistio itselle: jos sinulla ikinä on velipuolia, älä koskaan, missään tilanteessa jää sellaisen kanssa kahden mihinkään. Sarjasta voisi kehittää juomapelin, jossa otetaan aina, kun Ema saa pusun vasten tahtoaan. Jos muutkin lähentely-yritykset lasketaan, ovat kaikki varmaan jo ennen puoltaväliä sen verran hilpeässä kunnossa, että sarjan loppuosa ei tunnukaan enää niin tuskaisalta kuin mitä se on. Mikä olisi armollista, sillä mielestäni sarja vain huononi loppua kohti.

Otome-sovituksille tyypilliseen tapaan päähenkilö jää aivan hajuttomaksi ja mauttomaksi eikä kykene tekemään yhtään mitään muuta kuin tuijottamaan tyhjällä katseellaan kuin kala kuivalla maalla aina, kun joku veljeksistä käy varastamassa pikku suudelman. Paitsi välillä tietysti sankarittarella on aikaa myös murehtia sitä, miten hän ei varmaan olekaan yhtään tervetullut perheeseen. Angst, angst. Se, että kaikki 13 veljestä tappelevat sinusta ja huomiostasi keskenään tarkoittaa sitä, että oikeasti he vihaavat sinua.

brothers_conflict_005

Näiden sarjojen on vaikea saada katsojia, joten kaikki keinot – kuten myös pieni kaksosten välinen poikarakkaus – ovat sallittuja.

Otome-sarjoja nyt ei tietysti kuitenkaan taideta hirveästi katsoa mielenkiintoisen juonen tai syvällisten hahmojen takia vaan ne nojaavat lähinnä nätteihin poikiin ja dokidokiin. Nättejä poikia Brothers Conflictistakin löytyy toki muutama, mutta niin paljon kuin tahtoisinkin, en kuitenkaan taida tässä alkaa käydä läpi kaikkia kolmeatoista veljestä. (Mutta jos välttämättä tahdotte tietää, niin allekirjoittaneen TOP5 oli Fuuto, Louis, Tsubaki, Iori ja Yuusuke. Vaikka Iorilla olikin säälittävän vähän ruutuaikaa.)

brothers_conflict_007

Pakkohan se jonkun oli sanoa. Go, Fuuto, go!

Edes nätit pojat eivät kuitenkaan pelastaneet sarjaa, kun dokidoki-hetket olivat lähinnä piinaavaan vaivaannuttavia ja loppua kohden koko sarja kävi vain koko ajan nolommaksi. Minun ongelmani tämän sarjan kanssa ei edes ole insesti (joka siis teknisesti ottaen ei ollut kai insestiä, koska kyseessä olivat velipuolet) vaan ylipäätään olematon juoni, mitäänsanomaton päähenkilö ja yleinen kiusallisuus. Jakso jaksolta sitä vain mietti, miksei sankaritar voisi kerrankin edes tehdä jotain. Tiedättehän, pistää edes vähän hanttiin tai jotain. Sen piti olla söpö, viaton, naiivi hahmo, mutta silti se täysin tietoisesti pyöritti jotain 13 miehen haaremia! Voisiko näillä otome-sarjojen sankareilla olla edes joskus joku kunnia?! Moraali? Ai ei vai? Okei.

Yleisilmeeltään sarja oli aika perus-otomea. Paljon värejä ja valoa ja kaikki oli ihan nättiä, mutta animaatio on vähän jähmeää ja stillkuvia löytyy enemmän kuin laki sallii. Olisihan se voinut kuitenkin huonompaakin olla! Enpä paljon tämän enempää otomesarjalta odottaisikaan.

brothers_conflict_008

Odota, laitan päälleni jotakin hieman mukavampaa ja kotoisampaa ja rintalihakseni paljastavampaa.

Brothers Conflictin tie kulki ilmeisesti kirjasarjasta otome-pelin kautta mangaksi ja animeksi, mikä on ihan mielenkiintoista ja itse asiassa minua hiukan nyt kiinnostaa nuo alkuperäiset kirjat… Saatan vain kuvitella, mitä kaikkea taas raahaan tammikuussa Suomeen japaninmatkaltani. Tätä nykyä sarjasta ilmestyy kirjoina toista kautta, mikä herättää minussa pienen pelon myös mahdollisesta toisesta animekaudesta, mutta se jääköön nähtäväksi…

Arvosana: 1,5 / 5

brothers_conflict_006

Nätit pojat toivat vähän lisäpisteitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: