Kotoura-san: Jaa katsoinko tällaisenkin

Kotoura-san oli mielestäni sarja kategoriassa ”ihan okei”. Sitä ei ollut tylsä seurata, mutta ei se kuitenkaan ollut mitenkään erityisen hyvä ja jää tuskin mieleeni kovin pitkäksi aikaa. Sarja oli jonkinlainen oudohko sekoitus komediaa ja draamaa enkä aina oikein tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vaiko nauraa. Hahmot olivat mielestäni kuitenkin hyviä ja tykkäsin niistä kaikista. Sarjan ideakin oli sellainen, ettei tuntunut siltä kuin olisin nähnyt kaiken jo ennenkin. Mutta jotenkin siitä ei silti näin sarjan loputtua jäänyt käteen oikein yhtään mitään.

kotoura_ep6_2

ESP Research Society. Tai jotain sinne päin. Tuli hiukan Haruhi Suzumiya no Yuuutsu mieleen…

Kotoura-san kertoo (yllätys, yllätys) Kotoura-nimisestä tytöstä, jolla on ESP-kykyjä ajatusten lukemisen muodossa. Hän on viettänyt suurimman osan elämästään yksinään, koska tapasi möläytellä ääneen kaikenlaista, mitä toisten ihmisten mielissä pyöri, mistä tietenkään useimmat ihmiset eivät pitäneet. Ennen pitkää myös Kotouran perhe hajosi tämän kyvyn – tai kirouksen – takia ja Kotoura jäi aivan yksin, toivomaan, ettei olisi koskaan syntynytkään. Uusimmassa koulussaan Kotoura kuitenkin tutustuu hänestä fantasioivaan Manabe-nimiseen poikaan, jota eivät hänen kykynsä tunnu haittaavaan ja yhdessä nämä kaksi liittyvät pian myös koulun ESP-tutkimuskerhoon. Ja komedian ainekset ovat koossa.

kotoura_ep8_1

Manaben ESP-kyky on… ööö… pervot ajatukset Kotourasta?

Sarjassa ei suurimman osan ajasta ollut oikein mitään punaista lankaa, jota seurata, mutta ei sitä mielestäni voi myöskään slice of life -sarjaksi kutsua. Olihan siinä jotain koko sarjan mukana pysyviä aiheita, kuten Koturan äitisuhde, Mifunen kosto ja loppua kohti myös pikku rikostarina, mutta nekin jotekin tulivat pinnalle vain välillä ja hetkeksi ja lopun aikaa tehtiin sitten jotain ihan muuta. Juonen takia en siis kyllä ainakaan suosittelisi tätä sarjaa katsomaan. Kaikki ”juonenkääntet” tuntuivat myös olevan melko ennalta-arvattavia.

kotoura_ep5_1

Minusta tämä olisi ollut parempi pari kuin Kotoura ja Manabe. :(

Kaikesta tästä huolimatta katsoin kuitenkin sarjan alusta loppuun ja vielä melko hyvää tahtiakin, joten ei se kovin tuskaisaakaan voinut olla. Ihan söpö sarja ja naurattikin välillä, mutta ei vain erityisen mieleenpainuva.

Arvosana: 6/10

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: